Diyet yaparken bu meyveyi tüketen hızlı şekilde kilo veriyor! Uzmanlar tüm diyet listelerine ekliyor

Diyet listelerinin vazgeçilmez meyvelerinden olan muz; hem kilo vermeye hem de diyet yapan kişinin enerjisini yüksek tutmayı yarıyor. Bu sebeple birçok diyet listesinde yer alan muz, uzmanlar tarafından da diyet esnasında sıklıkla öneriliyor.

05.03.2024-14:21 - (Son Güncelleme: 05.03.2024-14:21) Diyet yaparken bu meyveyi tüketen hızlı şekilde kilo veriyor! Uzmanlar tüm diyet listelerine ekliyor

Son dönemler içerisinde kilo vermek isteyen kişiler uzman yardımlarıyla düzenli şekilde kilo vermeye çalışıyor. Uzmanların ise diyet listelerinden eksik etmediği bir meyve var: MUZ! Muz içerdiği glisemik indeksi dolayısıyla diyet yapan kişinin kan şekerini dengede tutmada yardımcı oluyor. Bunun yanı sıra tok tutma özelliği sayesinde öğün geçiştirmek için oldukça faydalı. Diyet yapan kişilerin listelerinden eksik etmediği muzun yararları saymakla bitmez!

Diyette muz faktörü

Kilo verirken tüketilen meyvelerin en başında geliyor

Kilo vermek isteyen kişilerin listesinden eksik etmediği muz, içermiş olduğu glisemik indeksi dolayısıyla diyet yapan kişilerin kan şekerinin dengede tutulmasında büyük destekçi. Tatlı krizlerini de önleyerek vatandaşların şekerli tatlılardan uzak kalmasında yardımcı oluyor. Tanesi 108 kalori içeren muzun, karbonhidrat bakımından da zengin olduğunu söylemeden geçmemiz mümkün değil. Aşırıya kaçmadan kontrollü şekilde tüketilen muzun kemik sağlığına ve sindirim sistemine de destekçi olduğunu söyleyebiliriz. 

Diyette muz faktörü

Muz tüketimi enerji depolanmasında bir numara

Özellikle spor yapan kişilerin sıklıkla tercih ettiği muz, diyet yapan vatandaşlar tarafından da gün içerisinde belirli zaman dilimlerinde tüketilmeye özen gösteriliyor. Sporcuların yarışmalardan ve antrenmanlardan önce hızlı bir enerji kaynağı olarak tükettiği muz; içerdiği kalsiyum, magnezyum ve potasyum gibi birçok minerallerle vücudun enerji ihtiyacını büyük oranda karşılıyor. Bu sebeple diyet yapan kişiler tarafından da gün içerisinde enerji sağlaması ve kişinin rahat bir öğün geçirmesi için sıklıkla tercih ediliyor. Eğer sizlerde sıkı bir diyet programı içerisine girecekseniz, gün içerisinde ölçülü şekilde muz tüketmeyi kesinlikle unutmayın!

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal