Şaban ayında hangi tesbihler çekilir? Şaban ayında çekilecek tesbihler sırası

2 Mart 2022’den itibaren başlayan Şaban ayında çekilecek tesbihlerin sırası ibadetlerini yerine getirmek isteyen müslümanların gündeminde yer almaya devam ediyor. Peki Şaban ayında hangi tesbihler çekilir? Konu hakkında merak edilenler haberimizde...

03.03.2022-20:02 - (Son Güncelleme: 03.03.2022-19:03) Şaban ayında hangi tesbihler çekilir? Şaban ayında çekilecek tesbihler sırası

İslam aleminin merakla beklediği üç ayların ikinci ayı olan Şaban ayı 2 Mart 2022 Çarşamba gününden itibaren başladı. Recep ayının ardından üç ayların ikinci ayı olan Şaban ayında yapılacak olan ibadetler milyonlarca müslümanın merak ettiği konular arasında yer alıyor. Kur’an-ı Kerim’de yer alan ayetlere göre Şaban ayında yapılacak olan ibadetlerin büyük sevapları bulunuyor. İnsanlar ise ‘’Şaban ayında hangi tesbihler çekilir?’’ sorusunun yanıtını arama motorları üzerinden araştırmaya başladı.

Şaban Ayında Hangi Tesbihler Çekilir?

Hz. Muhammed’in ‘’Şaban benim ayımdır’’ olarak nitelendirdiği Şaban ayında hangi ibadetlerin yapılması ve hangi duaların okunması gerektiği milyonlarca müslümanın gündeminin üst basamaklarında yer alıyor. İşte Şaban ayında çekilmesi gereken tesbihler:

Şaban ayının 1. günü ile 10. günü çekilecek tesbih: Ya Latif Celle Şanühü

Şaban ayının 11. günü ile 20. günü çekilecek tesbih: Ya Rezzak Celle Şanühü

Şaban ayının 21. günü ile 30. günü çekilecek tesbihi: Ya Aziz Celle Şanühü

Şaban ayının 11. günü ile 20. günü arası her gün günde 100 kere: Ya Rezzak Celle Şanühü

Şaban ayının 21. günü ile 30. günü arası her gün günde 100 kere: Ya Aziz Celle Şanühü Allahümme barik lena fi Şaban. Ve belliğna Ramazan.

Şaban ayının ilk 10 gününde 100 defa: Ya Latîf

Şaban ayının ikinci 10 gününde 100 defa: Ya Azîz

Şaban ayının üçüncü 10 gününde 100 defa: Ya Rezzâg

Şaban ayı tesbih sırası

Yukarıda çekilen tesbihlerin Allah katında büyük sevabı vardır. Hz. Muhammed, Şaban ayında yapılacak olan ibadetlerin önemini ‘’Şaban günahları temizleyendir’’ sözüyle bir kez daha vurgulamıştır. Bu nedenle Şaban ayı içerisinde ibadetlerini yerine getiren müslümanların bol bol sadaka vermesi, namaz kılması ve tövbe etmesi sevaplarını arttıracaktır. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal