Milli Eğitim Bakanlığı 1651 personel alımı yapacağını duyurdu! MEB en az ortaokul mezunu aşçı ve fizyoterapist alımı yapacak!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 1651 personel alımı yapacağını duyurdu. En az ortaokulu mezunu 1.588 sözleşmeli aşçı ile aşçı yardımcısı ve 63 sözleşmeli fizyoterapist alımı yapacak olan MEB kadro bilgileri, maaşlar ve başvuru şartları hakkında açıklamalarda bulundu.

03.03.2022-19:55 - (Son Güncelleme: 03.03.2022-21:14) Milli Eğitim Bakanlığı 1651 personel alımı yapacağını duyurdu! MEB en az ortaokul mezunu aşçı ve fizyoterapist alımı yapacak!

Milli Eğitim Bakanı (MEB) 81 il genelinde 1651 personel alımı yapacağını duyurdu. MEB bünyesinde en az ortaokul mezunu 1.588 sözleşmeli aşçı ile aşçı yardımcısı ve 63 sözleşmeli personel alımı yapacağını açıkladı. MEB 2 kadro için açılan ilanda kadro bilgileri, maaşlar ve başvuru şartları hakkında bilgiler verdi. 

MEB personel alım başvuruları ne zaman?

MEB personel alımları 21 Mart ile 1 Nisan tarihleri arasında yapılacaktır. Adaylar başvurularını E-Devlet üzerinden yapabilirler. E-Devlet üzerinden başvuru yapacak adaylar e-Devlet sitesine giriş yaparak Milli Eğitim Bakanlığı sitesi üzerinden Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım sekmesinden başvuruda bulunabilirler. E-Devlet üzerinden başvuru yapmayacaklar Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ adresinden başvurularını gerçekleştirebilir. Şahsen, kargo ya da posta yoluyla yapılacak başvurular kabul edilmez. Adayların başvuruları il-ilçe müdürlükleri tarafından onaylanması gerektiğinden, başvurularını elektronik ortamda onaylatmak için bir il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü seçmelidir. Başvuru sırasında adaylardan istenen belgeler sisteme yüklenmelidir. Bazı durumlarda adaylardan belgelerin asılları istenebilir bu durumlarda adaylar istenilen belgeyi onay makamı olarak seçtikleri il ve ilçe müdürlüklerine teslim etmelidir.

MEB personel alımı

MEB personel alımı başvuru şartları nelerdir?

-Adayların 2020 yılı KPSS lisans düzeyinde KPSSP3, ön lisans düzeyinde KPSSP93, ortaöğretim düzeyinde KPSSP94 puan türlerinden puanlarının olması gerekir.

-Başvuru yapacak kişilerin 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesinin (A) bendinde belirtilmiş olan şartları taşıması gerekir.

-Adayların devlet memurluğundan çıkarılmasını gerektirecek bir ceza almaması gerekir.

-Adayların olağanüstü hal kapsamında yürürlüğe konulan kanun hükmünde kararnameler ile görevine son verilmemiş olması gerekir. 

-Adaylarda mesleğin ifasına engel olacak bir hastalığın olmadığı, tam teşekküllü sağlık kurumundan alacağı sağlık raporuyla belgelenmelidir. 

-Adayların herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik ve yaşlılık aylığı almıyor olması gerekmektedir. 

MEB personel alımı başvuru şartları

MEB personel alımı için özel şartlar nelerdir?

Sözleşmeli Fizyoterapist

-Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon veya Fizyoterapi lisans programlarından mezun olan adayların pozisyonları 13.11.2021 tarihli yerleştirmede en son ataması yapılan adaydan sonra KPSS B grubu puan üstünlüğüne göre sıradaki aday atanacaktır.

Sözleşmeli Destek Personeli (Aşçı, aşçı yardımcısı)

-Lisans düzeyinde Gastronomi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Yiyecek İçecek İşletmeciliği bölümlerinden birisinden mezun olmak ya da herhangi bir lisans programından mezun olup Sertifika Tablosunda yer alan sertifika ya da belgelerden birisine sahip olmak gerekmektedir.

-Ön lisans düzeyinde Aşçılık, Gemi Aşçılığı, Hazır Yemek ve Aşçılık, Yemek Pişirme Teknikleri, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği bölümlerinden mezun olmak ya da herhangi bir lisans programından mezun olup Sertifika Tablosunda yer alan sertifika ya da belgelerden birisine sahip olmak gerekmektedir.

-Ortaöğretim düzeyi için aşçılık ya da mutfak bölümlerinden birisinden mezun olmak ya da herhangi bir lisans programından mezun olup Sertifika Tablosunda yer alan sertifika ya da belgelerden birisine sahip olmak gerekmektedir.

MEB personel alımı başvurusunda istenilen belgeler nelerdir?

-Diploma ya da E-Devlet üzerinden alınan mezuniyet belgesi

-Aşçı ve aşçı yardımcısı unvanı için yapılacak başvurularda istenilen sertifka ya da belge 

-Atamaları yapılan kişilerden göreve başlamadan önce istenilecek belgeler

-Başvuru sonuç kağıdı

-2020 KPSS B grubu sonuç belgesi

-Diploma veya e-Devlet üzerinden alınan mezuniyet belgesi

-Aşçı ve aşçı yardımcısı katagorisine yapılan başvuru için istenilen sertifika ya da belge 

-Güncel tarihli adli sicil kaydı

-Sağlık raporu 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal