Rize'de okullar tatil mi? 4 Mart 2022 Cuma günü Rize'de okullar tatil mi? Rize güncel hava durumu raporu

Ülkemizde hemen her yerinde etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle okullarda yüz yüze eğitime ara verildi. Bazı illerde verilen eğitime ara sonrası öğrenciler tarafından 4 Mart Cuma günü okullar da kar tatili olacak mı soruları merak edilmektedir? 4 Mart Cuma günü Rize'de okullar kar tatilimi? Rize valiliğin yaptığı açıklamalar. İşte detaylar.

04.03.2022-12:34 - (Son Güncelleme: 04.03.2022-12:47)

Yurt genelinde etkisi altına alan kar yağışı Rize'yi de etkisi altına aldı. Birçok ilde eğitime ara verildi. Bu nedenle Rize’de 4 Mart Cuma günü eğitime ara verilecek mi sorularına öğrenciler yanıt aramaktadır.

4 Mart Cuma Rize'de okullar tatil mi? Rize güncel hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden yapılan açıklamada, akşam saatlerinden itibaren Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur (21-50 kilogram/metrekare), Trabzon'un doğusunun yüksekleri ile Rize ve Artvin'in yükseklerinde yoğun kar yağışı görülmesi tahmin ediliyor. 

Rize'de okullar tatil edildi mi?

Rize Valiliği’nden yapılan açıklamada, kuvvetli yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği kaydedildi. Ancak 4 Mart 2022 Cuma günü için okulların tatil olacağına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.  

Yurt geneli hava durumu

Marmara Bölgesi

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Yalova, Kocaeli, Sakarya çevreleri ile İstanbul'un Anadolu Yakası'nın sağanak yağışlı, Bilecik çevrelerinin kar yağışlı, yarın (Cuma) öğle saatlerinden sonra Kırklareli, Edirne ve Çanakkale çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege Bölgesi

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya çevrelerinin kar yağışlı, yarın (Cuma) öğle saatlerinden sonra Kıyı Ege ile Denizli çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz Bölgesi

Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in doğusu, Göller Yöresi ile Antalya'nın batı kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

kar tatili

İç Anadolu

Parçalı ve çok bulutlu, Aksaray, Niğde, Kayseri, Nevşehir, Yozgat ve Sivas çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz Bölgesi

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların Düzce, Zonguldak, Bartın ve Karabük çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Doğu Anadolu Bölgesi

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bölgenin doğusu ile Tunceli ve Bingöl çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Batman ve Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal