2 rekatlık Şaban ayı 1. günü namazı nasıl kılınır? İki rekatlık namaz kılınışı, okunacak dua ve sureler

Üç aylardan birisi olan Şaban ayının ilk günü yarın olacak. Bu nedenle milyonlarca müslüman Şaban ayının 1. gününde kılınan iki rekatlık namaz kılınışı, okunacak dua ve sureleri gündemlerine almaya başladı. Peki 2 rekatlık Şaban ayı 1. günü namazı nasıl kılınır? Cevabı haberimizde...

03.03.2022-18:43 - (Son Güncelleme: 03.03.2022-18:44) 2 rekatlık Şaban ayı 1. günü namazı nasıl kılınır? İki rekatlık namaz kılınışı, okunacak dua ve sureler

İslam dünyasının önemli zamanlarından birisi olan üç ayların ikinci ayı olan Şaban ayı yarın itibariyle başlayacak. Hz. Muhammed’in ‘’benim ayımdır’’ olarak nitelendirdiği Şaban ayının ilk gününde kılınması gereken 2 rekatlık Şaban ayı 1. günü namazının nasıl kılındığı ve namaz sırasında hangi dua ve surelerin okunduğu insanların gündemlerinin üst basamaklarında yer almaya devam ediyor.

2022 Şaban Ayı Ne Zaman Başlayacak?

Üç ayların ikinci ayı olan Şaban ayı 3 Mart 2022 Perşembe gününü 4 Mart 2022 Cuma gününe bağlayan gece gerçekleşecek.

Şaban ayı 1. gün namazı

2 Rekatlık Şaban Ayı 1. Günü Namazı Nasıl Kılınır?

Şaban ayının 1. gününde kılınacak olan 2 rekatlık namazın nasıl kılındığı hakkında Kur’an’da bazı ayetlerde önemli bilgiler verilmiştir. Ali İmran Suresi’nin 18. ayetinde 2 rekatlık Şaban ayının 1. günü namazı hakkında gerekli bilgiler bulunmaktadır. Ali İmran Suresi’nin Türkçe meali şu şekildedir:

'Allah, şüphesiz Kendisinden başka adaleti icra ve ikame etmekte olan hiçbir ilah bulunmadığı gerçeğine şahitlikte bulunmuştur. (O'nun büyük kudretini gören) melekler ve ilim sahipleri de (aynı şahitliği ikrar etmiştir.) O( hiç yenilmeyip daima galip gelen ve her işi yerli yerinde olan) Aziz ve Hakim olan Zat'tan başka hiçbir ilah yoktur.' (Al-i İmran Suresi 18) ayeti kerimesini okuyan kişiye Allah-u T'ala birçok mükafatlar ihsan eder."

Şaban ayının ilk gününde kılınacak olan namaz 4 Mart 2022 Cuma günü akşam namazı saatine kadar kılınabilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal