Milli Eğitim Bakanlığı Yeni Takvimini Duyurdu: 50 Gün Sonra Başlayacak!

Milli Eğitim Bakanlığı 50 gün sonra yüz yüze eğitime ara veriyor. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin merakla beklediği tarihler MEB takvimi ile belli oldu.

21.02.2022-17:25 - (Son Güncelleme: 21.02.2022-17:46) Milli Eğitim Bakanlığı Yeni Takvimini Duyurdu: 50 Gün Sonra Başlayacak!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın takvimi belli oldu. Her yıl olduğu gibi Nisan'da 2021-2022 eğitim öğretim yılında yeni bir ara daha verecek. İlkokul, ortaokul ve liselerde geri sayım başladı. 

Bakanlık tarafından duyurulan tarihlere göre; 50 gün sonra yüz yüze eğitime ara verilecek. 15 tatil ve sömestr haricinde yılda iki kez daha ara verileceği biliniyor. Bu noktada MEB tarafından belirlenen tarih aralıklarında öğrenciler 9 günlük ara tatile çıkacak. 

MEB KARARINI VERDİ! 

MEB tarafından paylaşılan tarihler de veliler ve öğrenciler tarafından son günlerde araştırılmaya başlandı. Milyonlarca veli ve öğrenci tarafından okulların ne zaman kapanacağı araştırılırken bu noktada devreye MEB'in 2021-2022 eğitim öğretim yılına ilişkin takvimi giriyor. 


Paylaşılan tarihler doğrultusunda okullarda yarıyıl tatili 21 Ocak tarihinde başlamış ve 6 Şubat'ta sona ermişti. İkinci dönem ise 7 Şubat'tan itibaren başladı. 

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? 

MEB tarafından paylaşılan takvime göre okullar 17 Haziran'da kapanacak ve dönem tamamen bitmiş olacak bu tarihte.  

MEB eğitim öğretim yılının başında bu tarihi de kamuoyu ile paylaştı. Nisan ara tatili 11-15 Nisan 2022 tarihleri aralığında gerçekleştirilecek. Ve 9 gün sürecek. 

Milli Eğitim Bakanı Özer okulların kararlılıkla eğitime devam edeceğini belirterek bazı öğrencilerin devamsızlıktan muaf olacağını da belirtmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal