Milli Eğitim Bakanı Devam Zorunluluğu Olmayan Öğrencileri Açıkladı!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, çeşitli programlara katılmak üzere Gaziantep Valisi Davut Gül'ü ziyarette bulundu. Burada gazetecilere açıklama yapan Bakan Özer, yüz yüze eğitime kararlıkla devam edeceklerini belirtti.

15.02.2022-12:37 - (Son Güncelleme: 15.02.2022-13:16)

Programları kapsamında Gaziantep’e giden Bakan Özer, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Özer, ‘Kronik rahatsızlığı olan ve her kademede özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerimiz, durumlarını belgeledikleri takdirde devam mecburiyetinden muaf olacaklar’ ifadelerine yer verdi. 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, çeşitli programlara katılmak üzere Gaziantep Valisi Davut Gül'ü ziyaret etti. Programa Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de katıldı.

KAPALI OKUL YOK

Sağlık Bakanlığının ve Bilim Kurulu'nun bildirdiği tedbirleri yerine getirerek bu dönemi yüz yüze eğitimle sonlandırılacağını belirten Bakan Özer, ‘Bugün itibarıyla Kovid-19 hastalığı, vakası ve yakın temas nedeniyle tüm sınıfları kapalı şekilde hiçbir okulumuz bulunmamaktadır’ ifadelerine yer verdi. 


DEVAM MECBURİYETİ OLMAYACAK ÖĞRENCİLER

Dönemin yüz yüze şekilde sonlandırılacağını belirten Bakan Özer, kronik rahatsızlığı olan ve özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin koronavirüs salgını sürecinde okullara erişimde yaşanılan problemlerle ilgili şikayetlerin olduğunu söyledi. Bakan Özer, kronik rahatsızlığı olduğuna dair sağlık belgesi bulunan ve her kademede özel eğitime ihtiyaç olan öğrencilerin yaşadıkları sıkıntılar çerçevesinde bu dönem devamsızlıktan muaf olacaklarını duyurdu. 

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU

Açıklamalarında Milli Eğitim Bakanlığı için dün tarihi bir gün olduğunu ifade eden Özer, şu ifadelere yer verdi; ‘60 yıllık özlem olan Öğretmenlik Meslek Kanunu 7354 Sayılı Kanun ile ilk defa yasalaştı ve yürürlüğe girmiş oldu. Desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı'mıza en içten şükranlarımı sunuyorum. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun uygulanmasıyla ilgili yönetmeliği hazırladık ve tüm eğitim paydaşlarımızın görüşüne açtık. 15 Mart'a kadar tüm eğitim paydaşlarından, öğretmenlerden, STK'lerden gelen görüşlere göre Öğretmenlik Meslek Kanunu yönetmeliğine son şekli vereceğiz ve uygulamaya başlayacağız. Dün itibarıyla yürürlüğe giren Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun tüm eğitim camiasına hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.’

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ekip arkadaşlarıyla birlikte saha çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Bakan Özer, sahada yaşanan sorunları yerinde görerek çözmek ve eğitimin kalitesini artırmak için arkadaşlarının ve kendisinin gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade etti. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal