Milli Eğitim Bakanı Özer: 434 Derslikte Yüz Yüze Eğitime Ara Verildi!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, çeşitli programlara katılmak üzere Ordu’ya geldi. Bakan Özer, burada yaptığı açıklamada, yüz yüze eğitime kararlılıkla devam edileceğini aktardı.

10.02.2022-11:32 - (Son Güncelleme: 10.02.2022-13:32)

Çeşitli programlarda bulunmak üzere Ordu’ya gelen Bakan Özer, Vali Tuncay Sonel'i makamında ziyarette bulundu. Ziyareti sırasında yüz yüze eğitim ile ilgili açıklama yapan Bakan Özer, ‘Sağlık Bakanlığının önerilerine harfiyen riayet ederek tüm okullarımızda nasıl birinci dönemde 5 ay hiçbir kesintiye uğramadan eğitime devam ettiysek, bu dönemi de yüz yüze eğitime kararlılıkla uyarak nihayetlendireceğiz’ ifadelerini kullandı. 

434 DERSLİKTE YÜZ YÜZE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Bakan Özer, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda okullardaki tüm tedbirleri göz önünde bulundurarak 2021-2022 eğitim- öğretim yılında yüz yüze eğitime aynı kararlılıkla devam edeceklerini belirterek,  ‘Bugün itibarıyla 850 bin dersliğin sadece 434'ünde bir vaka ya da yakın temas nedeniyle yüz yüze eğitime ara verdik’ ifadelerini kullandı. 


YÜZ YÜZE EĞİTİM KARARLILIKLA DEVAM EDECEK

Yaptığı açıklamada yüz yüze eğitim sisteminde bulunan dersliklerin toplam sayısının çok az oranının Omicron nedeniyle ara verildiğini ifade eden Özer, ‘İnşallah Sağlık Bakanlığının önerilerine harfiyen riayet ederek tüm okullarımızda nasıl birinci dönemde 5 ay hiçbir kesintiye uğramadan eğitime devam ettiysek bu dönemi de yüz yüze eğitime kararlılıkla uyarak nihayetlendireceğiz’ dedi. 

BİZLER DE SAHADAYIZ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, süreç içinde tüm arkadaşlarının sahadaki çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek şu ifadelere yer verdi; ‘Bizler de sahadayız. Pazartesi İstanbul'da, salı günü Konya'da, bugün de güzel şehrimiz Ordu'dayız. Bu süreçte Ordu'da alınan önlemleri, süreç yönetimini arkadaşlarımızla değerlendirme imkanımız olacak. Aynı zamanda Ordu'daki eğitimin kalitesinin artırılmasıyla ilgili süreçleri hızlı bir şekilde değerlendireceğiz.’

Ordu’nun eğitimde başarılı bir ilerleyiş sürdürdüğüne dikkat çeken Bakan Özer, ‘Eğitim ve başarı parametrelerinde gayet iyi noktaya doğru her geçen tüm ilerliyor. Bu süreçte katkılarından dolayı Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, milletvekillerimize, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'a, il müdürümüze, ilçe milli eğitim müdürlerimize, okul müdürlerine ve tüm öğretmenlere teşekkür ediyorum’ dedi. 

Yapılacak olan il değerlendirme toplantısında müjdeli haberlerinin olacağını ifade eden Bakan Özer’in Ordu’ya yaptığı ziyaretine AK Parti Ordu Milletvekilleri Şenel Yediyıldız, Metin Gündoğdu ve Ergün Taşçı, AK Parti İl Başkanı Halit Tomakin de katıldı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal