Rusya'dan Ukrayna'ya Açık Tehdit!

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, basın açıklaması için kameraların önüne geçti. Zaharova, 'Washington'un Kiev'i Rusya'ya karşı silah olarak kullanması yeterince öngörülebilir ve üzücü sonuçlara yol açabilir.' dedi.

03.09.2021-18:50 - (Son Güncelleme: 03.09.2021-19:19) Rusya'dan Ukrayna'ya Açık Tehdit!

Gündeme dair değerlendirmeler yapmak için basın açıklaması düzenleyen Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ukrayna Devlet Başkanı’nın ABD'ye yaptığı ziyarete değinerek, ' Washington'un Kiev'i Rusya'ya karşı silah olarak kullanması yeterince öngörülebilir ve üzücü sonuçlara yol açabilir.' değerlendirmesinde bulundu. 

ABD UKRAYNA’YI SİLAH OLARAK KULLANIYOR

Yaptığı basın açıklamasında ABD ve Ukrayna arasındaki konulara değinen Zaharova Ukrayna'nın çıkarlarını kaybetmesinin tarihsel kayıp olduğuna dikkat çekerek, ‘Bazı sonuçlar açıkta. Bunların arasında, Ukrayna'nın milli çıkarlarını kaybetmesi, devletin işlevsizliği, devletin çıkarları ve fonksiyonlarının yerine ABD'nin çıkarları ve fonksiyonlarının geçmesi, tarihsel kimliğin kaybı.’ şeklinde konuştu. Ukrayna'nın doğusunda bulunan Donbas konusuna da vurgu yapan Zaharova, burada iç savaşın yaşandığını söyledi. Uluslararası kamuoyuna, Ukrayna'ya silah sevkiyatına ambargo koyma çağrısını yaptı’ ifadelerini kullandı. 

RUSYA KARŞITI ABD-UKRAYNA DOSTLUĞU HAKKINDA KONUŞTU

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, basın açıklamasında Zelenskiy'in ABD'deki ziyareti esnasında Ukrayna-ABD müzakerelerinde, Rusya meselesinin çok fazla bulunduğunu söyledi.

Ukrayna-ABD dostluğu Rusya karşıtlığıdır diyen Peskov, ‘Yani onlar kendileri için değil, Rusya'ya karşı oldukları için dost oluyorlar. Bu, sadece esef vericidir.’  dedi. Bununla beraber, Ukrayna'nın NATO üyeliği meselesindeki isteğinin ve Amerika’nın bu konuya desteğiyle ilgili Rusya'nın, sınırlarına NATO'nun askeri altyapısının yaklaşmasından hiç hoşlanmadığını özellikle belirtti.

Peskov konuşmasının sonunda, ‘Bu konu, Zelenskiy'in Washington'a ziyareti esnasında müzakere edildi. Bu yardımın Ukrayna'nın güneydoğusundaki krizin zorla çözülmesi girişimleri bağlamında Ukrayna tarafının potansiyel beklenmeyen eylemlerine neden olabileceğini düşünüyoruz. Bu çok tehlikeli.’ifadelerini kullandı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal