ABD En Zor Günlerini Yaşıyor!

ABD'nin New York ve New Jersey eyaletlerinde etkisini sürdüren Ida Kasırgası dolayısıyla OHAL ilan edildi. New Jersey eyaletinde olumsuz hava koşullarında 1 kişinin boğularak hayatını kaybettiği açıklandı.

02.09.2021-13:49 - (Son Güncelleme: 02.09.2021-17:16) ABD En Zor Günlerini Yaşıyor!

ABD'de etkisini sürdüren Ida Kasırgası, New York'ta ve New Jersey'de şiddetli yağışa yol açtı. Daha önce Louisiana eyaletinde büyük hasara yol açan kasırga, bu sefer de ülkenin doğusuna şiddetli yağışa neden oldu. Ida Kasırgası'nın etkisini gösterdiği New York ve New Jersey eyaletlerinde kuvvetli sağanak yağışlar nedeniyle acil durum ilan edildi. 


New York'ta yaşayan insanlar metro istasyonlarında ve caddelerdeki yarıya kadar suya saplanan araçlarda mahsur kaldı. New York'ta metro istasyonları sular altında kalırken, metro seferleri durduruldu. Elektrik kesintilerinin yaşanabileceği uyarısında bulunan yetkililer evlerden çıkılmamasını istedi.

ACİL DURUM İLAN EDİLDİ

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ''Şehir genelinde rekor seviyedeki yağmur, sel ve yollarımızdaki tehlikeli koşullarla bu gece tarihi bir hava olayına tanıklık ediyoruz'' ifadelerini kullanarak New York'ta acil durum ilan edildiğini duyurdu.

New York polisi halkı yollardan uzak durma konusunda uyararak itfaiyenin kentinde dört bir yanından gelen çağrılara yanıt verdiğini belirtti. New York Eyalet Valisi Kathy Hochul da ''Lütfen yollardan uzak durun ve gereksiz seyahatlerden kaçının'' çağrısı yaparak eyalet genelinde acil durum ilan edildiğini duyurdu.

New Jersey eyaletindeki Passaic kentinde bir kişi boğulurken, Mullica Hill kentinde de 9 evin fırtına nedeniyle yıkıldığını açıklandı. 


NEW JERSEY'DE 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Kasırga, New Jersey'de da hayatı felç ederken Bayonne kentinde caddeler göle döndü ve araçlar yollarda kaldı. Eyalette yaşanan olumsuz hava koşullarından dolayı 1 kişinin boğularak hayatını kaybettiği açıklandı.

Polis, New Jersey'nin Kearny kentinde postane binasının çatısının çöktüğünü, içeride insanların olduğunu aktarırken, can kaybına yönelik henüz bir açıklama yapılmadı.

LOUİSİANA KENTİNDE BİNLERCE KİŞİ TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Hızı saatte 240 kilometreye ulaşan Ida Kasırgası, üç gün önce ülkenin güneyindeki Louisiana eyaletine ulaşmış, eyaletin başkenti New Orleans'ta yaşanan sel ve taşkınlar nedeniyle binlerce kişi tahliye edilmiş ve kentte 1 milyondan fazla kişiye bir süre elektrik verilememişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal