Ticaret Bakanlığı Gıda Fiyatlarındaki Artışlara El Attı! Yeni Yasa Geliyor

Son zamanlarda fırsatçıların sayılarının artması ve bununla beraber gıda fiyatlarında gerçekleşen artışların ardından, duruma Ticaret Bakanlığı noktayı koydu. Buna göre, perakende, kooperatif ve hal yasaları Ticaret Bakanlığı’nın gündemine alındı.

02.09.2021-13:38 - (Son Güncelleme: 02.09.2021-15:19) Ticaret Bakanlığı Gıda Fiyatlarındaki Artışlara El Attı! Yeni Yasa Geliyor

Yapılan düzenlemeyle haksız ticaretin önlenmesi sağlanacak, küçük bakkallar ise korunmuş olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı Ekonomi Reform Paketi ile yapılacak düzenlemelerde gıda enflasyonuna karşı önlemler alınacak. Ticaret Bakanlığı bu noktada, perakende, kooperatif ve hal yasaları ile alakalı çalışmalarına hız verdi. Yeni hal yasası ile birlikte, gıda sektörünün etkili olarak çalışması sağlanmış olacak. Bu şekilde fırsatçıların ve fahiş fiyat artışlarının da engellenmesi sağlanacak.

MEYVE VE SEBZE TAŞIMACILIĞINDA FRİGOYA DÖNÜŞÜM

Yeni düzenlemeyle, sebze ve meyve ticaretiyle ilgili değişimler olacak, hallerin modernize edilmesini sağlayacak birtakım çalışmalar yapılıyor. Bu sayede, sebze ve meyvede meydana gelen çürüme ve bozulmaların önüne geçilecek. Soğuk zincir taşımacılığı ve taşımacılıkta kullanılıyor olan kamyonların frigoya dönüştürülmesi düşünülüyor.

TİCARET BAKANLIĞI’NDAN ÖTV İNDİRİMİ VE HİBE DESTEĞİ

Sebze ve meyveler, soğuk zincir taşımacılığı ile taşındığında çürüme ve bozulma da azalacak. Bununla birlikte, gıda fiyatlarındaki artışı önleme noktasında, KDV’den muaf olma, ÖTV indirimi veya %10- %20 hibe desteği değerlendirmeye alınacak.

KADINLAR İÇİN ÜRETİM DESTEĞİ

Perakende satışlara haksız rekabeti inlemek için yeni düzenlemeler gelecek. Zincir marketler için yeni kurallar getirilecek. Küçük işletmeleri korumak adına da düzenlemeler yapılması planlanıyor.

Kooperatifler için farklı yönetim yapısı oluşturulması ve denetlenmelerine yönelik düzenlemeler de planlanıyor. Kadın kooperatiflerini arttırmak adına destek sağlanacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal