ABD Basını Bunu Konuşuyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla 30 Ağustos'ta gerçekleşen temel atma töreninde Milli Savunma Bakanlığı Ay Yıldız Yerleşkesi ABD basınında yankı uyandırdı.

01.09.2021-16:29 - (Son Güncelleme: 01.09.2021-17:25) ABD Basını Bunu Konuşuyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla 30 Ağustos'ta gerçekleşen temel atma töreninde Milli Savunma Bakanlığı Ay Yıldız Yerleşkesi, ABD basınında dikkat çekti.

DÜNYADA YANKI UYANDIRDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Milli Savunma Bakanlığı Ay Yıldız Yerleşkesi Temel Atma Töreni'nde, ''Ay Yıldız Projesi ile Milli Savunma Bakanlığımızı, Genelkurmay Başkanlığımızı, tüm kuvvet komutanlıklarımızı bir araya toplamış oluyoruz.'' ifadelerini kullanmıştı. Bu hamle dünyada büyük bir yankıya sebep oldu.

Bu bölgede inşa edilecek binaların son teknoloji ve çevreye duyarlı olarak tasarlanması hedefleniyor. ABD merkezli haber sitesi Business Insider, Türkiye'nin geliştirdiği bu projenin ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'dan daha büyük olacağını ifade etti. 


PENTAGON İLE KIYASLANDI

ABD merkezli haber sitesi Business Insider'da yer alan haberde ''Türkiye'nin Ay Yıldız askeri kompleksi, Pentagon'dan daha büyük olacak.'' ifadeleriyle bir kıyaslama yapıldı. 2023 yılında tamamlanacak olan projede  binaların ay ve yıldız şeklinin çıkacağı kaydedildi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal