Rusya'dan, Ukrayna'nın Vinnytsia kentine roketli saldırı: 12 kişi yaşamını yitirdi, 25 kişi de yaralandı!

Rusya, Ukrayna'ya sivil yerleşim alanlarını hedef almaya devam ediyor. Rus ordusu bu kez Vinnytsia kentindeki bir iş merkezini 3 füzeyle vurdu. Ukrayna Acil Durum Servisi, tarafından yapılan açıklamaya göre saldırı sonucu küçük bir çocuk da dahil olmak üzere 12 kişi yaşamını yitirdi, 25 kişi de yaralandı.

14.07.2022-15:03 - (Son Güncelleme: 14.07.2022-16:01)

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşında Rusya'nın saldırılarının ardı arkası kesilmiyor. Rus ordusunun Ukrayna'nın Vinnytsia kentine yeni bir saldırıda bulundu. Vinnytsia kentinde bir iş merkezini hedef alan Rus ordusu, gerçekleştirdiği füzeli saldırıda 1'i çocuk olmak üzere 12 kişi yaşamını yitirirken, 25 kişi yaralandı.

İş merkezini 3 füzeyle vurdu

Rusya, Ukrayna'ya sivil yerleşim alanlarını hedef almaya devam ediyor. Rus ordusu bu kez Vinnytsia kentindeki bir iş merkezini 3 füzeyle vurdu. Ukrayna Acil Durum Servisi, tarafından yapılan açıklamaya göre saldırı sonucu küçük bir çocuk da dahil olmak üzere 12 kişi yaşamını yitirdi, 25 kişi de yaralandı. Ulusal Polis Şefi Ihor Klymenko, ön bilgilere dayanarak füzelerin iş merkezine isabet ettiğini ve binalarına zarar verdiğini, bir otoparkta ve araçlarda yangına yol açtığını aktardı.

İş merkezini 3 füzeyle vurdu

"Bu açık bir terör eylemi değilse nedir?"

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, ülkenin güneybatısında yer alan Vinnitsya kentinin merkezine roket saldırısı düzenlendiğini açıkladı. Zelenski, Telegram hesabından yaptığı paylaşımda, "Vinnitsya şehir merkezine roketli saldırı düzenlendi. Aralarında küçük bir çocuk da bulunan yaralılar ve ölüler var. Rusya her gün sivil nüfusu yok ediyor, Ukraynalı çocukları öldürüyor, roketleri sivillere yöneltiyor. Askeri anlamda hiçbir şeyin bulunmadığı bir yerde. Bu açık bir terör eylemi değilse nedir? Katil bir ülke, terörist bir ülke" açıklamalarında bulundu. Zelenski'nin paylaştığı görüntüde, patlamanın meydana geldiği bölgeden siyah dumanların yükseldiği, itfaiye ekiplerinin çıkan yangına müdahale ettiği görüldü.


7 seyir füzesinin hedefi oldu

İngiliz Guardian gazetesinde yer alan habere göre, bölge Karadeniz'den ateşlenen 7 seyir füzesinin hedefi oldu. Aynı habere göre, vurulan bölgenin Sovyet döneminden kalma bir konser salonu olan Premehoy Meydanı'ndaki Subaylar Evi binası olduğu ortaya çıktı. Rusya, kısa süre önce Ukrayna'nın Kremençuk kentinde bir alışveriş merkezini vurmuştu. Zelenski ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, söz konusu AVM'de binden fazla kişinin bulunduğu öne sürmüştü.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal