Rusya'dan ABD’ye Sert Yanıt: ‘Amerikalılar Evine Girerse Tecavüze Uğramamak Zor’

ABD Dışişleri Bakanı Blinken ‘Ruslar evinize gelirse bir daha gitmez’ sözleri üzerine Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, ‘Amerikalılar evine geldiğinde, hayatta kalmak, soyguna veya tecavüze uğramamak zor oluyor’ ifadeleri kullanıldı.

08.01.2022-14:16 - (Son Güncelleme: 08.01.2022-14:16) Rusya'dan ABD’ye Sert Yanıt: ‘Amerikalılar Evine Girerse Tecavüze Uğramamak Zor’

Kazakistan’da yaşanan karışıklıklar nedeniyle davet üzerine gelen Rus askeri bölgeye giriş yaptı. Kazakistan’ın ülke içindeki protestoları kontrol altına alabilecekken neden Rusya’yı davet ettiği konusuna anlam veremediklerini dile getiren ABD Dışişleri Bakanı Blinken, ‘Ruslar evinize gelirse bir daha gitmez’ ifadelerini kullandı. Bu açıklamaların ardından Rusya’dan ağır şekilde cevap geldi. 

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ‘Blinken, tarih derslerini çok seviyorsa şunu bilmeli: Amerikalılar evine geldiğinde, hayatta kalmak, soyguna veya tecavüze uğramamak zor oluyor. Yakın geçmiş değil, Amerikan devletinin 300 yıllık tarihi bize ders veriyor’ diyerek ABD Dışişleri Bakanı Blinken’e sert yanıt verdi. 

OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLDİ

Kazakistan’da 2 Ocak günü LPG’ye yapılan zamlar ve ülkedeki sosyoekonomik durumun kötüye gittiğinin düşünülmesi konusunda batı bölgelerde başlayan protestolar, kısa zamanda tüm ülke geneline yayıldı. Protestoların sokak olaylarına dönüşmesinin ardından güvenlik güçleri ile protestocular arasında çatışmalar yaşandığı görüldü. Almatı’da polisin aracını ateşe vererek kamu binalarına giren bir takım protestocular, güvenlik güçlerinin ses bombası müdahalesiyle durduruldu. 


Ülkenin Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, çıkan protestolar nedeniyle görevden ayrılmak isteyen hükümet sorumlusunun istifasını kabul etti. Protestoların ülke genelinde hızlı şekilde yayılması sonrası Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edildi. Göstericilerin, devlet binalarına girerek işgal ederek silah kullanmasının ardından Nur Sultan yönetimi güvenlik güçlerine operasyon başlatmaları konusunda talimat verdiği belirtildi. Tokayev, 7 Ocak günü ülkenin tüm bölgelerinde anayasal düzenin yeniden saplandığını ancak operasyonlara devam edildiğini kaydetti. 

ABD'DEN TEPKİ ÇEKEN AÇIKLAMA: RUSLAR BİR KEZ EVİNİZE GİRDİ Mİ DAHA ÇIKMAZ

KGAÖ üyelerinin Kazakistan'a barış gücü göndermesine ilişkin kendisine yöneltilen bir soruyu cevaplandıran ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, dikkat çekici bir yanıt verdi. Blinken, ‘Bana göre Kazak makamları ve hükümeti protestolarla uygun bir şekilde başa çıkma, bunu yasa ve düzeni korurken protestocuların haklarına saygı duyacak şekilde yapma kapasitesine sahipler, bu yüzden neden herhangi bir dış yardıma ihtiyaç duydukları açık değil. Yakın tarihten bir ders, Ruslar bir kez evinize girdi mi, onları evinizden çıkarmanın bazen çok zor olduğudur’ ifadelerine yer verdi. 

AMERİKALILAR EVİNE GELDİĞİNDE TECAVÜZE UĞRAMAMAK ZOR OLUYOR

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın ‘Ruslar evinize gelirse gitmez’ şeklindeki açıklamalarının ardından Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan sert şekilde tepki gösterdi. Rus Bakanlığından yapılan açıklamada Blinken'ın Rusya'nın Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) kapsamında Kazakistan'a barış gücü göndermesi konusundaki açıklamalarını değerlendirerek konuya ilişkin cevabını verdi. 

Antony Blinken'ın Kazakistan’daki olaylara karşılık yaptığı açıklamaya Rusya Dışişleri Bakanlığı sert şekilde cevap verdi. Rusya Dışişleri Bakanlığı, ‘Blinken, tarih derslerini çok seviyorsa, şunu bilmeli: Amerikalılar evine geldiğinde, hayatta kalmak, soyguna veya tecavüze uğramamak zor oluyor. Yakın geçmiş değil, Amerikan devletinin 300 yıllık tarihi bize ders veriyor. Kuzey Amerika kıtasındaki Kızılderililer, Koreliler, Vietnamlılar, Iraklılar, Panamalılar, Yugoslavyalılar, Libyalılar, Suriyeliler ve kendi evinde davet edilmeyen bu misafirleri görme şansına sahip olan diğer talihsiz insanlar, bununla ilgili birçok şey anlatabilir’ 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal