Rusya ve Ukrayna Gerilimi Artıyor! Rus Partilerinin Milletvekillerinden Luhansk ve Donetsk'i Tanıma Hamlesi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Birleşik Rusya Partisi milletvekillerinin öncü olduğu çalışmada, ayrılıkçıların kurduğu sözde cumhuriyet yerleri olan Luhansk ve Donetsk’in Moskova tarafından tanınmasını içeren tasarı hazırladı.

14.02.2022-18:17 - (Son Güncelleme: 14.02.2022-18:24)

Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilim her geçen gün artmaya devam ediyor. ABD istihbaratı, Moskova’da Luhansk ve Donetsk ayrılıkçıların kurduğu sözde cumhuriyetlerin tehlike altında olduğunu iddia etti. 

Rus milletvekillerinden kritik bir haber geldi. Birleşik Rusya Partisi’nin milletvekillerinin öncülük ettiği çalışmada, Ukrayna’nın doğusunda ayrılıkçıların kurduğu sözde cumhuriyet yerleri olan Luhansk ve Donetsk’in tanınmasına yönelik bir tasarı hazırladı. 


RIA Novosti'de yer verilen bir habere göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Birleşik Rusya Partisi milletvekillerinin öncü olduğu çalışmayla hazırlanan belge Duma’ya sunuldu. Dışişleri ve Kremlin'de tartışılacak olan konu, daha sonra Putin’e gidecek. RIA'ya konuşan kaynak, söz konusu belgenin hızlıca Dışişleri Bakanlığı'na gönderilmesi gerektiğini ifade etti.

RUSYA SAHTE BAYRAK OPERASYONUNA HAZIRLANIYOR İDDİASI

ABD İstihbaratı, sahte bayrak operasyonu ile Rusya’nın Ukrayna’yı işgal edeceğini ifade ediyor. Devlet propagandacısı Dimitry Kiselyov, bir haber programında Ukrayna'nın Donbass bölgesindeki onlarca sivile işkence ederek öldürdüğünü öne sürdü. 

UKRAYNA İŞGALE HAZIRLANIYOR

Donetsk'teki sözde cumhuriyetin askeri komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, ‘Ukrayna personeli, Lugansk ve Donetsk cumhuriyetlerini işgal etme planı hazırladı’ dedi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal