Ukrayna ve Rusya Krizi Görüşüldü: ABD ve Ukrayna Anlaştı!

ABD Başkanı Joe Biden ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin Rusya’nın Ukrayna’ya yaptığı askeri yığınağı meselesi hakkında yaptığı telefon görüşmesinde ‘diplomasi ve caydırıcılık’ üzerinde anlaştıkları bildirildi.

14.02.2022-10:17 - (Son Güncelleme: 14.02.2022-12:36) Ukrayna ve Rusya Krizi Görüşüldü: ABD ve Ukrayna Anlaştı!

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, ABD Başkanı Joe Biden ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin Ukrayna-Rusya krizine yönelik telefon görüşmesi yaptığı ve iki liderin ‘diplomasi ve caydırıcılık’ üzerinde anlaştıkları ifade edildi. 

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ABD Başkanı Joe Biden'ı gerginliği düşürmek adına Kiev’e davet ettiği belirtildi. Ukrayna- Rusya krizinin ele alındığı görüşmede, ABD Başkanı Joe Biden'ın Ukrayna’nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü desteklediklerimi kaydederek, herhangi bir savaş durumunda ABD’nin müttefik ve ortaklarıyla birlikte hızlı bir şekilde müdahalede bulunacaklarını ifade ettiği belirtildi. 

DİPLOMASI VE CAYDIRICILIK

Açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin Rusya’nın Ukrayna’ya yaptığı askeri yığınağı meselesi hakkında yaptığı telefon görüşmesinde ‘diplomasi ve caydırıcılık’ üzerinde anlaştıkları kaydedildi. 


ZELENSKIY, BIDEN'I DAVET ETTİ

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ABD Başkanı Joe Biden'ı gerginliği düşürmek adına Kiev’e davet etti.

Zelenskiy, herhangi bir durum dahilinde ülkesinin tüm riskleri aldığını ifade ederek, ‘Ukrayna'ya karşı her gerginliği durduracağız. Ukrayna'nın başkenti Kiev, diğer şehirler Harkiv, Lviv, Dnipro ve Odesa güvenli ve sağlam koruma altında’ açıklamalarında bulundu. 

AVRUPA’NIN GÜVENLİĞİ TEHLİKEYE GİRER

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ABD Başkanı Joe Biden'ın Ukrayna’nın egemenliğini ve toprak bütünlüğüne yönelik gösterdiği desteği için teşekkür etti. Açıklamalarına devam eden Zelenskiy, kendi ülkesine yapılan bir durum söz konusu olduğunda Avrupa’nın da güvende olmayacağını ifade etti. 

Ukrayna- Rusya krizinin ele alındığı görüşmede iki lider, Rusya’ya olası bir durumda uygulanacak yaptırımları da değerlendirdi. ABD ile savunma alanında iş birliğinden memnun olan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ‘Henüz NATO üyesi değiliz. Bu nedenle ancak güçlü bir Ukrayna ordusu ülkemizin güvenliğinin teminatıdır’ ifadelerine yer verdi. 

ABD Başkanı Joe Biden'ı gerginliği düşürmek adına Kiev’e davet eden Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Biden’ın yakın dönemlerde yapacağı Kiev ziyaretinde gerginliğin düşürülmesinde katkısı olacağını ifade etti. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal