Ukrayna Almanya’dan Tanksavar İstiyor! ‘En Kötü Senaryoya Karşı Hazır Olmamız Gerekiyor’

Ukrayna Berlin Büyükelçisi Andriy Melnyk, Ukrayna’ya karşı olabilecek Rus işgaline karşı Almanya’dan 12 bin tanksavar yardımı yapılmasını talep etti.

14.02.2022-17:50 - (Son Güncelleme: 14.02.2022-18:06)

Ukrayna’nın Berlin Büyükelçisi Andriy Melnyk, Kiev’e ziyaret yapacak Almanya Başbakanı Olaf Scholz’dan ülkesine yapılacak herhangi bir saldırıyı savuşturmak adına 12 bin adet tanksavar füzesinin acilen teslim edilmesini istedi.

EN KÖTÜ SENARYOYA KARŞI HAZIR OLMAMIZ GEREKİYOR

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna Devlet Başkanı Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile gerilimin hat safhada olduğu Rusya krizini görüşecek. Olaf Scholz'un Kiev ziyaretinin öncesi açıklama yapan Ukrayna Berlin Büyükelçisi Andriy Melnyk, ‘Durum dramatik. Ukrayna'da bir Rus işgaline ilişkin endişeler artıyor. En kötü senaryoya karşı hazır olmamız gerekiyor’ ifadelerine yer verdi. 


Alman hükümeti, Ukrayna başbakanından gelen teklifi reddederken ana muhalefet parti Hristiyan Birlik Partileri parlamento grubunun Dış Politika Sözcüsü Jürgen Hardt, ‘Federal hükümet, Kuzey Irak'ta Peşmerge ile yaptığımız silah yardımı gibi Ukrayna’ya da silah ihracat taleplerini de onaylayabilir’ ifadelerine yer verdi. 

ALMANYA SİLAH TESLİMATINA SOĞUK BAKIYOR

Başbakan Scholz'un Kiev’e gerçekleştireceği Kiev ziyaretinde daha fazla ekonomik yardım yapılacağı söylentileri gezinirken, Almanya’nın silah teslimatı konusunda daha katı bir tutum sergileyeceği belirtildi. 

HER İKİ ZİYARETİN ANA KONUSU BARIŞI SAĞLAMAK

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Kiev ziyareti öncesi yaptığı açıklamada ise şu ifadelere yer verdi; ‘Şu anda yaşadığımız durum, Avrupa'da barış için çok ciddi bir tehdit oluşturuyor. Avrupa'da barışı nasıl güvence altına alabiliriz Her iki ziyaretimizin ana konusu da barışı sağlamak.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal