Rusya: Türkiye S-400'leri Korumak İçin Panstir Füze Alabilir

Rusya Federal Askeri Teknik İşbirliği Servisi (FSVTS) Başkanı Dmitriy Şugayev, Rusya’nın Türkiye’ye S-400 hava savunma sistemlerini koruyacak Pantsir füze ve uçaksavar topçu sistemini de verebileceğini bildirdi.

26.04.2018-21:46 - (Son Güncelleme: 26.04.2018-21:44) Rusya: Türkiye S-400'leri Korumak İçin Panstir Füze Alabilir

Sputnik'e konuşan Şugayev, "Eminim, S-400 anlaşmasının başarılı şekilde ve vaktinde hayata geçirilmesiyle hava savunma alanındaki iş birliğinin derinleşmesini konuşabileceğiz ve Pantsir füze ve uçaksavar topçu sisteminin sevkiyatı da bu iş birliğinin bir adımı olabilir" şeklinde konuştu.

HER S-400 TABURUNA BİR PANTSİR BATARYASI EŞLİK EDİYOR

Şuguyev, "S-400, uzun menzilli füze sistemi. Onun korunması için bir kural olarak Rus ordusunda bir S-400 taburuna bir Pantsir bataryası mevcut. Pantsir, S-400'ü savaş uçakları, anti radar füzeler, ‘havadan karaya' tipi füzeler ve küçük boyutlu insansız hava araçlarına karşı koruma görevini gerçekleştiriyor. Hmeymim hava üssünde tam da insansız hava araçlarına karşı Pantsir sistemlerinden faydalanıldı. S-400 sistemleri ise tam da bu esnada hava sahası kontrolünü ve ABD savaş uçaklarının kışkırtmalarına karşı tedbiri sağlıyordu’’ diye konuştu.

Pantsir'in bir diğer vazifesinin sivil ve askeri yerleşkelerin korumasını sağlamak olduğunu ifade eden Murahovskiy, "S-400 ve Pantsir birlikte, nokta hava savunma sistemi. Onlar, bazı stratejik öneme sahip alanları korumak için üretildi" diye ekledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal