Rusya Türkiye İçin Sınırsız Vize İzni Verdi

Rusya, Türkiye'den domates satın almasında uyguladığı şirket sınırlamasını kaldırdı. Bu kararla, Türkiye'den Rusya’ya yönelik, sağlık koşullarına uygun domates satışının önü tamamen açıldı.

27.04.2018-16:35 - (Son Güncelleme: 27.04.2018-16:25) Rusya Türkiye İçin Sınırsız Vize İzni Verdi

Ekonomi Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'den Rusya'ya domates ihracatının, Rusya Tarım Bakanlığınca yetki verilen sınırlı sayıda ihracatçı firma tarafından yapılabildiği anımsatıldı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin Rusya Tarım Bakanı Aleksandr Tikaçev ile 23 Nisan tarihinde Moskova'da gerçekleştirdiği toplantının sonrasında 26 Nisan tarihinde iki ülke bakanlık yetkililerinin teknik düzeyde toplantı yaptıkları belirtildi.

Görüşme ardından Rusya'nın Türkiye'den domates ithalatında uyguladığı firma sınırlamasının kaldırıldığı, bu kararla beraber Rusya’ya Türkiye'den sağlık koşullarına uygun domates ihracatının tamamen serbest bırakıldığı açıklandı.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Rusya'nın domates ithalatı için Türkiye'den bazı firmalara daha izin vermeye hazır olduğu açıklanmıştı.

Rusya Tarım Ürünleri Denetim Dairesi (Rosselkhoznadzor) tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na, Rusya'ya domates satmaketmek isteyen firmlarını içeren bir liste temin edilmesi için teklifte bulunulduğu belirtilmişti.

Rusya, 29 Mart itibarıyla toplam 14 firmadan domates satın alınmasına izin vermişti.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal