Rusya Sözcüsü Peskov Açıkladı: Putin Ukrayna ile müzakerelere hazır

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki görüşme hakkında konuştu. Görüşmenin ardından Rusya ile Ukrayna arasında kesilen müzakereler hakkında önemli bir açıklama yapan Peskov, ‘’Putin Ukrayna ile müzakerelere hazır’’ dedi. Detaylar haberimizde...

27.09.2022-17:42 - (Son Güncelleme: 27.09.2022-18:01)

Cumhurhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında kritik bir görüşme gerçekleşti. Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaş hakkında yapılan görüşmenin ardından konuşan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, oldukça dikkat çekici bir açıklama yaptı.  Rusya ile Ukrayna arasında kesilen müzakerelere değinen Peskov, ‘’Putin Ukrayna ile müzakerelere hazır’’ dedi. 

Putin Ukrayna ile müzakerelere hazır

Rus Haber Ajansı TASS’ın haberine göre Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Lideri Putin’in Ukrayna ile müzakerelere yeniden başlamak için hazır olduğunu kaydetti. Uzun bir süredir müzakerelerin kesildiğine vurgu yapan Peskov, şartlara göre bu tutumun da değişebileceğini vurguladı. 

Kremlin Sözcüsü Peskov

Ukrayna masayı terk etti

Kremlin Sözcüsü Peskov, müzakerelerle ilgili ilkelerinin değişmediğini ifade ederken, müzakere masasını terk eden tarafın Ukrayna olduğunu öne sürdü ve devamında şu sözlere yer verdi:

"Genel olarak ilke, özel askeri operasyonun tüm hedefleri gibi aynı kalmaya devam ediyor. Görüşmelerde, Ukrayna tarafının müzakere rotasını tamamen terk ettiği de ifade edildi. Bu nedenle özel askeri operasyon devam ediyor."

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal