Güney Kıbrıs’ı savaş korkusu sardı: En zayıf halka biz oluruz

Yunanistan’ın Ege adalarındaki uluslararası hukuka aykırı ve provokatif eylemleri nedeniyle gerilim yükseliyor. Türkiye ile Yunanistan arasındaki olası bir savaştan çekinen Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY), ‘’En zayıf halka biz oluruz’’ şeklinde bir açıklama yaptı. Detaylar ve fazlası haberimizde...

27.09.2022-12:43 - (Son Güncelleme: 27.09.2022-16:37) Güney Kıbrıs’ı savaş korkusu sardı: En zayıf halka biz oluruz

Son dönemde Türkiye’ye yönelik provokatif ve hukuk dışı hamlelerini artıran Yunanistan’ın eylemlerine karşı dünyanın sessizliği sürüyor. Son olarak Yunanistan'ın Ege Denizi'ndeki Gayri Askeri Statüdeki Adalar'a (GASA) uluslararası hukuka aykırı şekilde zırhlı araç sevk ettiği anlar Türk İHA'larınca görüntülenmesiyle gerginliğe ABD de katılmış, iki ülke arasındaki tansiyon hat safhaya ulaşmıştı. Türkiye ile Yunanistan arasındaki olası bir savaştan çekinen Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ise, ‘’En zayıf halka biz oluruz’’ şeklinde bir açıklama yaptı.

Ege Adaları

Tüm imkanlarımızı kullanırız

Dün gerçekleşen Kabine Toplantısında Ege adaları konusuna da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan’a karşı sert sözler ifade etti. Erdoğan açıklamasında "Yunanistan'a karşı gerektiğinde ülkemizin hak ve menfaatlerini elimizdeki tüm imkanları kullanarak savunmaktan geri kalmayız" demişti.

Yunan Büyükelçi bakanlığa çağrıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması sırasında Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak Atina'ya protesto notası verildi.

Güney Kıbrıs Ege adaları

ABD sessiz kaldı

ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price, dünkü günlük basın toplantısında Yunanistan'ın Gayri Askeri Statüdeki Adalar'a (GASA) zırhlı birlik çıkarmasına yönelik soru üzerine kaçamak bir yanıt vererek şu ifadeleri kullandı:

"NATO ortakları arasında gerilimi artırabilecek açıklamaların veya eylemlerin zamanı değil. NATO müttefiklerimizi bölgede barış ve güvenliği korumak ve her türlü zor farklılıkları çözmek için diplomatik olarak birlikte çalışmaya teşvik etmeye devam ediyoruz."

Güney Kıbrıs yönetimi: En zayıf halka biz oluruz

 Türkiye ile Yunanistan arasındaki olası bir savaştan çekinen Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde (GKRY) Dışişleri Bakanı İoannis Kasulidis, Bloomberg TV'ye verdiği söyleşide kaygısını şu sözlerle dile getirdi:

"Ege Denizi'nde meydana gelebilecek bir çatışmanın bizi doğrudan etkilemesinden korkuyoruz. Çünkü böyle bir durumda hikayenin en zayıf noktası olarak biz kullanılırız."

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal