Rusya Merkez Bankası Sisteminde Kripto Para Kullanımına Karşı

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, kripto paraların Rus mali sisteminde kullanımını onayladıklarını belirtti

23.05.2019-16:36 - (Son Güncelleme: 23.05.2019-16:31)

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, Rus parlamentosunun alt kanadı olan Duma'da yaptığı konuşma sırasında Rus ekonomisi hakkında son gelişmeleri yorumladı.

Rusya'nın altın ve döviz rezervlerinin geçen sene 433 milyar dolardan 469 milyar dolara yükseldiğini aktaran Nabiullina, "Mali kural sayesinde rezervlerimiz 1 Mayıs itibarıyla 491 milyar dolara çıktı. Hedefimiz olan 500 milyar dolara yaklaştık ve bu seviye, tüm dış riskleri kapsayabilecek tatminkar bir seviye durumunda." açıklamasında bulundu.

'SİSTEMİMİZDE KULLANILMASINA KARŞIYIZ'  

Rusya'da kripto para birimlerinin kullanımı hakkında da değerlendirmeler yapan Nabiullina, "Kripto paraların mali sistemimizde kullanılmasına genel olarak karşıyız. Kripto para birimlerinin, mali araçların yerine koyulabileceğini olasılık dahilinde görmüyoruz." şeklinde konuştu.

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, bir süre önce açıklamada bulunarak, kripto paraların devlet kontrolüyle temin edilmesi ve kullanılması gerektiğini belirtmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal