Rusya İsrail ve İran'ı Uyardı

İsrail askeri güçlerinin, İran’ı işgal altındaki Golan Tepeleri'ne saldırmakla suçlayıp, Suriye'de İran'ın askeri mevzileri olduğunu iddia ettiği noktaları vurmasının sonrasında Rusya taraflara itidal çağrısı yaptı.

10.05.2018-14:20 - (Son Güncelleme: 10.05.2018-14:10) Rusya İsrail ve İran'ı Uyardı

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, İsrail, İran ve Suriye'yi uyararak, "Tarafların her biriyle iletişim kurduk. Hepsini gerçekten soğukkanlı olmaya çağırıyoruz" şeklinde konuştu.

'OLANLAR ÇOK KORKUTUCU'

Bakan Yardımcısı Bogdanov, İsrail ve İran arasında yükselen gerilimin Rus tarafını kaygılandırıp kaygılandırmadığı sorusuna, "Elbette kaygılıyız. Olanlar çok korkutucu" cevabını verdi.

Rus Dışişleri Bakan Yardımcısı, Rusya'nın uzun süreden beri İsrail ile İran arasındaki yüksek tansiyonun sona ermesi için teşebbüslerde bulunduğunu da ifade etti.

İsrail, Suriye'deki 'İranlı milis güçlerini' Golan Tepeleri'ne füze saldırısı gerçekleştirmekle suçlayıp gece boyunca Suriye'de İran'a ait olduğunu ifade ettiği askeri mevzilere harekatlar yapmıştı.

İsrail ordusu sözcüsü Jonathan Conricus  İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü tarafından Golan Tepeleri'ndeki İsrail hedeflerine yaklaşık 20 füzenin atıldığını açıklamıştı.

İsrail'in 'İranlı milisleri' hedef aldığını ifade ettiği saldırılar, İsrail'in Suriye topraklarına 2011 yılından beri yaptığı en ağır saldırılardan biri olarak kayıtlara işlenmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal