Rüşvet skandalının boyutu değişiyor! Şimdi de ortaya sabit fiyat tarifesi çıktı

Kadıköy Belediye'sinde rüşvet skandalının boyutu değişti. Şimdi de İstanbul merkezli rüşvet operasyonunda sabit fiyat tarifesi ortaya çıktı. İşte haberin detayları...

19.05.2022-14:13 - (Son Güncelleme: 19.05.2022-17:29) Rüşvet skandalının boyutu değişiyor! Şimdi de ortaya sabit fiyat tarifesi çıktı

İstanbul merkezli 5 ilde rüşvet suçuna karıştıkları iddia edilerek gözaltına alınan, aralarında Kadıköy Belediyesinde görevli zabıta ve mühendislerin de yer aldığı 194 şüphelinin ifade alma işlemleri sürmeye devam etmektedir. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ise, "örgütlü olarak rüşvet almak, vermek, aracılık etmek ve resmi belgede sahtecilik" suçlarına karıştıkları iddia edilerek 17 Mayıs'ta gözaltına alınmış olan zanlıların emniyetteki işlemleri devam etmektedir. 

2 evreli sistem kurulmuş 

AA'nın haberine yönelik, bahsi geçen rüşvet çarkının sürekli bir şekilde döndürülebilmesi için kurulmuş olan 2 evreli sisteme ulaşıldı. Söz konusu şebeke ise, "taktiksel aşama" diye adlandırılan birinci evrede, işletme sahipleriyle tanışma, sahte ihbarda bulunma, denetim yapma ve maddi menfaat talep etme konularını gerçekleştirmektedir. İkinci aşamada da "operasyonel evre" ye geçilip bilgi sızdırma, sahte delil ve belge üretme işlemleri yapılmaktadır. Olaya yönelik şüphelilerin "resmi hiyerarşinin dışında komuta sistemine sahip olmaları" ve "suç eylemlerinde örgüt üyelerinin kendi aralarında stratejik seviyede irtibatlı ve dayanışma halinde olması" rüşvet çarkının örgütlü ve uzun süreli bir sistem olduğunu ortaya koymaktadır. 

Rüşvet zinciri 

Kadıköy ve Maltepe'de fırın sahibi olan bir kişinin Maltepe'deki fırınının mühürlendiği ve bunun üzerine Kadıköy'de rüşvet vermiş olduğu görevlileri arayıp durumu anlattığı ve bunun üzerine de Kadıköy Belediyesindeki görevli şüphelilerin, Maltepe Belediyesindeki tanıdıklarını arayıp fırını açtırdıkları resmen tespit edildi. 

Firari zanlıları yakalama çalışmaları sürüyor 

Söz konusu soruşturmanın dahilinde Kadıköy Belediyesinde görev yapan 48 zabıta memuru ve 6 gıda denetim mühendisinin de ve bunların arasında bulunan 224 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul, İzmir, Adana, Kocaeli ve Şırnak'ta düzenlemiş olduğu eş zamanlı operasyonda zanlılardan 194'ünü yakaladı. Adreslerde fazla sayıda bulunan dijital malzeme ve evraka el konuldu. Olaya yönelik firari 30 zanlının ise yakalanması için çalışmalar sürdürülmektedir.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal