Rus Yetkili S-400'lerin Teslim Tarihini Açıkladı

Rus askeri görevliler S-400'lerin Türkiye'ye teslim edileceği tarihi açıkladı. İlk başta 2020'de teslim edileceği açıklanan S-400'ler Türkiye'nin isteği üzerine 2019 yılının ortalarında teslim edilecek.

07.09.2018-13:38 - (Son Güncelleme: 07.09.2018-13:30) Rus Yetkili S-400'lerin Teslim Tarihini Açıkladı

Rus askeri-teknik ortaklık servisi FSVTS'nin başkanı Dmitriy Şugayev, Türkiye'ye Rusya imalatı hava savunma sistemi S-400 bataryalarının teslimatının düşünüldüğü gibi 2019'da gerçekleşeceğini ifade etti.

"TESLİMAT 2019 YILININ ORTASINDA YAPILACAK"

FSVTS'nin başkanı Şugayev, Rus İzvestiya gazetesine verdiği demeçte, Türkiye'ye S-400 satışı ve teslimatına dönük anlaşmanın, zamanında yerine getirileceğini kaydetti. Rus görevli, "Teslimat 2019 senesinin ortasında olacak" dedi.

TÜRKİYE'NİN TALEBİ ÜZERİNE ERKENE ALINMIŞTI

S-400 bataryalarının Türk tarafına ilk aşamada 2020'de teslim edilmeye başlaması düşünülüyordu. Ancak Rus görevliler, Türkiye'nin isteği ardından teslimat tarihini öne aldıklarını ifade etmişti.

ABD SON DERECE RAHATSIZ

Türkiye'de S-400 teslimatının devamlı tekrar gündeme gelmesinin nedeni, ABD'nin bu anlaşmaya karşı duruyor olması. ABD hükumeti, NATO mensubu olan Türkiye'nin Rusya imali bir hava savunma sistemi satın almasının, yeni nesil F-35 savaş uçakları da dahil olmak üzere pek çok ABD malı silah için güvenlik sorunu meydana getireceğini iddia ediyor.

TRUMP, SATIŞI DURDURAN KARARI İMZALAMIŞTI

Nitekim ABD Başkanı Donald Trump da Türkiye'ye F-35 satışını durduran bir karara imzasını atmıştı. Söz hususu karar uyarınca, Türkiye'nin Rusya imali bir hava savunma sistemi satın almasının ABD'yle askeri ilişkilere etkisinin tartışılacağı bir rapor Kongre'ye verilene dek Türkiye'ye F-35 teslimatı geçici olarak dondurulacak.

EN İYİ HAVA SAVUNMA SİSTEMİ

Aktif olan en iyi hava savunma sistemlerinden bir tanesi olarak ifade edilen S-400, insanlı veya insansız her türlü hava aracının haricinde hem kruz hem de balistik füzeleri imha ediyor.

TÜRKİYE, S-400'E SAHİP İLK NATO ÜLKESİ OLACAK

Azami menzili 400 kilometre, varabildiği en yüksek irtifa da 30 kilometre olan bu sistem ayrıca, her hedefe iki füze kilitleyerek, eş zamanlı olarak 80 hedefi vurabiliyor.

Gönderilmeleri durumunda, Türkiye S-400 bataryalarına sahip ilk NATO devleti olacak.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal