Rum Lider’in Türkiye Pişmanlığı: Keşke Olsaydı!

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, New York temaslarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ersin Tatar Rum lider Anastasiadis’in Türkiye pişmanlığını yaşadığını bildirdi.

29.09.2021-10:10 - (Son Güncelleme: 29.09.2021-11:58) Rum Lider’in Türkiye Pişmanlığı: Keşke Olsaydı!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ersin Tatar, New York temaslarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ersin Tatar BM Genel Sekreteri Guterres'in, 'Keşke o zaman Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girebilmesini başarabilseydik. Başarabilseydik bugün farklı bir dünyada yaşıyor olabilirdik.' sözleri üzerine Rum lider Anastasiadis, 'Keşke olsaydı çünkü bu olsaydı Kıbrıs meselesi de çözülebilirdi.' şeklinde konuştuğunu aktardı.

RUM LİDER TÜRKİYE’NİN AVRUPA BİRLİĞİNE ALINMADIĞI İÇİN PİŞMAN OLDUĞUNU İTİRAF ETT

Anadolu Ajansı'nın (AA) haberine göre New York temaslarını tamamlayarak KKTC'ye dönen Cumhurbaşkanı Tatar, Ercan Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Burada düzenlenen basın toplantısında Ersin Tatar Rum lider Anastasiadis’in Türkiye pişmanlığını yaşadığını aktardı. Ersin Tatar açıklamasında ‘Kıbrıs'ta artık federal temelde bir anlaşma netice veremeyecek. Artık egemen eşitliğe dayalı, yan yana yaşayan iki devletin iş birliğiyle Kıbrıs'ta bir anlaşmanın olabileceğini detaylarıyla Guterres ile değerlendirme fırsatı bulduk. Bu da önemliydi. Kıbrıs meselesi yarım asırdır devam etmektedir, benim herhangi bir acelem yoktur. Hiçbir zaman, önceki cumhurbaşkanları gibi, '3 ayda bu işi bitireceğim' demedim. Benim pozisyonum, kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş'ın ortaya koyduğu egemenlik ve devlet siyasetidir’ dedi.

ANASTASİADİS: KEŞKE OLSAYDI, KIBRIS MESELESİ ÇÖZÜLÜRDÜ

Değerlendirmelerde bulunan Ersin Tatar BM Genel Sekreteri Guterres'in, 'Keşke o zaman Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girebilmesini başarabilseydik. Başarabilseydik bugün farklı bir dünyada yaşıyor olabilirdik.' sözleri üzerine Rum lider Anastasiadis, 'Keşke olsaydı çünkü bu olsaydı Kıbrıs meselesi de çözülebilirdi.' şeklinde konuştuğunu aktardı. Ersin Tatar açıklamalarında ‘Guterres, Portekiz'in eski başbakanıydı. Genel Sekreter dünkü çalışma yemeğinde (Guterres, Tatar ve Rum lider Nikos Anastasiadis arasında), 'Keşke o zaman Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girebilmesini başarabilseydik. Başarabilseydik bugün farklı bir dünyada yaşıyor olabilirdik.' dedi. Anastasiadis 'Keşke olsaydı çünkü bu olsaydı Kıbrıs meselesi de çözülebilirdi.' dedi. Türkiye önemli bir aktördür, bölgenin en büyük ülkesidir. Türkiye'yi göz ardı ederek, Türkiyesiz burada bir siyaset geliştirilemez’ ifadelerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal