BM'den Yemen Ekonomisi İçin Acil Destek Çağrısı!

Yemen’de yaşanan insani kriz büyüyerek devam ediyor. BM'den Yemen ekonomisine acil destek çağrısı yapıldı.

20.09.2021-17:37 - (Son Güncelleme: 20.09.2021-17:37) BM'den Yemen Ekonomisi İçin Acil Destek Çağrısı!

Birleşmiş Milletler (BM), Yemen ekonomisine acilen destek olunması çağrısında bulundu. Yemen'deki BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada,  Yemen’in içinde bulunduğu ekonomik durumu konu aldı.

BM YEMEN EKONOMİSİ İÇİN ACİL DESTEK ÇAĞRISINDA BULUNDU

Anadolu Ajansı'nın (AA) haberine göre Yemen açlıkla mücadele etmeye devam ediyor. Ülke ekonomisi ise batmanın eşiğine gelmiş durumda. BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) açıklamasında, para biriminin istikrarının sağlanması, gıda güvensizliğine neden olan bazı temel sorunlara çözüm bulunması ile temel hizmet ve sosyal koruma sistemleri de dahil olmak üzere ulusal sistemlerin tamamen çöküşünü önlemek için Yemen ekonomisinin acilen desteklenmesi gerektiğine dikkati çekti. BM'den Yemen ekonomisine acil destek çağrısı yapıldı. 

YEMENDE İNANİ KRİZ GİTTİKÇE BÜYÜYOR

Yemen’de insani kriz büyümeye devam ediyor. Ülkede uzuzn süredir siyasi iktidarsızlık hüküm sürüyor. İran destekli Husiler ile hükümete bağlı güçler arasında çatışmalar yaşanıyor. Bu da ülkeyi çıkmaza sürüklüyor. Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulundururken, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri Mart 2015'ten beri Husiler’e karşı Yemen hükümetine destek veriyor. Savaşın devam ettiği ülkede para birimi de sürekli değer kaybediyor. Ekonominin kötüleşmesiyle ülkenin içinde bulunduğu insani kriz de daha fazla derinleşiyor. BM'den Yemen ekonomisine acil destek çağrısı yapıldı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal