Hindistan, Vaka Artışı Nedeniyle Ara Verdiği Aşı İhracatına Başlayacak

Hindistan, nisan ayında Kovid-19 artışları nedeni ile ara verdiği aşı ihracatına ekimde başlayacak.

20.09.2021-17:22 - (Son Güncelleme: 20.09.2021-17:37) Hindistan, Vaka Artışı Nedeniyle Ara Verdiği Aşı İhracatına Başlayacak

Hindistan, Kovid-19 salgınındaki artış nedeniyle nisan ayında ara verdiği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı ihracatına ekim ayında devam edeceği bildirildi. Hindistan Serum Enstitüsü, artan koronavirüs vakaları nedeniyle nisan ayında Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) ihtiyaç durumdaki düşük ve orta gelirli ülkelere aşı ulaştırmayı amaçlayan Kovid-19 Aşıları Küresel Erişim Programına (COVAX) ve İngiltere ile Kanada gibi ülkelere taahhüt ettiği aşıların ihracını ertelemişti. 

 HİNDİSTAN SAĞLIK BAKANI AŞI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI 

Hindistan Sağlık Bakanı Mansukh Mandaviya, ülkedeki Kovid-19 vakalarının artması üzerine durdurulan aşı ihracatıyla ilgili açıklama yaptı. 

Mandaviya, üretim fazlası Koronavirüs aşılarının ihracatına ve bağışlarına gelecek ay kaldıkları yerden devam edeceklerini söyledi. Söz konusu aşıların, Hindistan'ın dünyaya verdiği Kovid-19'a karşı ortak mücadele sözünün yerine getirilmesi için kullanılacağını belirten Mandaviya, Hindistan vatandaşlarının aşılanmasının hükümetin önceliği olmayı sürdüreceğini kaydetti. 

Mandaviya, Hindistan'ın aşı üretiminin nisan ayından bu yana neredeyse iki katına çıktığını ve ekim ayında 300 milyon doza çıkmasının beklendiğini ifade etti. Koronavirüs (Kovid-19) Aşılarına Küresel Erişim Programı (COVAX) kapsamındaki sorumluluklarını yerine getireceklerine vurgu yapan Mandaviya, ihraç edilecek aşı dozu miktarı hakkında bilgi vermedi. Hindistan, ocak ayında başlayan aşı ihracatında yaklaşık 100 ülkeye 66 milyon doz aşı satmış veya bağışlamıştı.

Hindistan’da nisan ayı başında 80 bin civarlarında olan günlük vaka sayısı, nisan ayının sonunda 400 bini aşmıştı. Mayıs ayının ilk haftasında ise günlük vaka sayıları 410 bini aşarak en üst seviyeye ulaşmıştı. Nüfusu 1,4 milyar civarı olan Hindistan'da yapılan toplam aşı miktarı 800 milyon dozu geçti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal