FETÖ'den Aranan Şüpheli Koronavirüs Aşısında Yakalandı

İstanbul’da, FETÖ'ye yönelik düzenlenen operasyonda, hakkında 3 yıldır örgüt üyeliğinden arama kararı bulunan ve Bylock kullanıcısı olduğu belirlenen hemşire, Aile Sağlığı Merkezi’nde kayıtdışı Koronavirüs aşısı yaptırırken yakalandı.

20.09.2021-12:19 - (Son Güncelleme: 20.09.2021-15:25) FETÖ'den Aranan Şüpheli Koronavirüs Aşısında Yakalandı

İstanbul’da, Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik düzenlenen operasyonda, hakkında 3 yıldır örgüt üyeliğinden arama kararı bulunan ve Bylock kullanıcısı olduğu belirlenen hemşire Z.Y., Aile Sağlığı Merkezi’nde kayıtdışı koronavirüs aşısı yaptırmak isterken yakalandı. 

FETÖ'DEN ARANAN Z.Y KORONAVİRÜS AŞISI OLURKEN YAKALANDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele ekipleri, FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 3 yıldır örgüt üyeliğinden aranan ve terör örgütünün kripto haberleşme programı “Bylock” kullanıcısı olduğu tespit edilen Z.Y. adlı hemşirenin, denetimlerde yakalanmamak için İ.Ş. adlı sağlık personelinin yardımıyla Ağustos ayında İstanbul'da bir Aile Sağlığı Merkezinde kayıt dışı aşı yaptırdığını belirledi. Örgütün gizli haberleşme programı Bylock'u kullandığı saptanan Z.Y.'nin, yine kayıt dışı olarak ikinci doz aşı için 15 Eylül Çarşamba günü söz konusu Aile Sağlığı Merkezine geleceği istihbaratını alan polis, her iki şüpheliyi yakın izlemeye alarak çalışma başlattı. Belirlenen tarihte sağlık merkezi çevresinde önlem alan emniyet ekipleri, Z.Y. ile ona kayıt dışı yöntemle aşı yapan hemşire İ.Ş. aşı yapılırken suçüstü yakalayarak gözaltına aldı. 

Aile Sağlık Merkezinde, Sağlık Bakanlığı'na bağlı sistem üzerinden usulsüz olarak aşı yaptırmak isteyen Z.Y. ile aşıyı yapan sağlık personeli İ.Ş. gözaltına alındıktan sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. FETÖ üyesi Z.Y. ile ona aşı yapan İ.Ş. hakkında yapılan soruşturmada, Aile Sağlığı Merkezi'nde ‘hemşire' olarak görev yapan İ.Ş.'nin, Ağustos ayında örgütün aranan üyesi Z.Y.'ye usulsüz olarak Koronavirüs aşısının ilk dozunu yaptığı belirlendi. FETÖ'nün gizli haberleşme sistemi Bylock kullanıcısı olduğu ifade edilen Z.Y. hakkında “Suça Azmettirmek”, Aile Sağlığı Merkezi çalışanı İ.Ş. hakkında ise “Suçluyu Kayırma” suçundan adli işlem uygulandı. 

Ayrıca illegal yollarla aşı yaptıran örgüt üyesi Z.Y. hakkında “FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü soruşturması dahilinde yürütülen tahkikat işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Z.Y.'nin, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal