Hindistan’da Ortaya Çıkan Ateşli Hastalık 50 Çocuğun Ölümüne Neden Oldu

Geçtiğimiz haftalarda Hindistan’da ortaya çıkan ve 50 çocuğun ölmesine neden olan gizemli ateşli hastalığın, etkileri sürmeye devam ediyor.

01.09.2021-16:46 - (Son Güncelleme: 01.09.2021-18:01) Hindistan’da Ortaya Çıkan Ateşli Hastalık 50 Çocuğun Ölümüne Neden Oldu

Yaklaşık bir hastalık bir sürede 50 çocuğun hayatını kaybetmesine neden olan ateşli hastalık, gizemini korumaya devam ediyor. Hızla yayılan bu hastalığın çocuklar üzerinde etkili olması, vatandaşları korkutuyor. 

HİNDİSTAN’DA 50 ÇOCUK GİZEMLİ HASTALIKTAN HAYATINI KATBETTİ

Geçtiğimiz haftalarda Hindistan’da görülen gizemli ateşli hastalık, ülkenin kuzeyinde bulunan Uttar Pradeş eyaletinin farklı bölgelerinde, çocukların ölümüne neden oldu. İlk olarak eklem ve baş ağrısı kendini gösteren hastalık, çoğunluğu çocuk olmak üzere 50 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Ölümlerin ardından yapılan bir araştırmada, hayatını kaybeden kişilerde herhangi bir koronavirüs bulgusuna rastlanmadığı belirtildi. 

Ölümlere neden olan bu gizemli hastalığın nedenine dair henüz bir bilgi yokken, hastalığın sinekler tarafından bulaştığı uzmanlar tarafından belirtiliyor. Birçok hastada dang hummasının yol açtığı trombosit sayısında düşüş görüldüğü açıklandı. Vakaların artmasının ardından eyalette hastaneden görev yapan sağlık çalışanı Doktor Neeta Kulshrestha, ortaya çıkan bu hastalığın çocuklarda daha etkili olduğunu belirtti. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal