Respect nedir, ne anlama geliyor? Futbolda Respect nedir?

Son zamanlarda futbol karşımıza çıkan Respect kelimesinin anlamı bir çok insanın gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Peki Respect nedir, ne anlama geliyor? Futbolda Respect nedir? İşte konu hakkında merak edilenler...

23.06.2022-15:49 - (Son Güncelleme: 23.06.2022-15:49) Respect nedir, ne anlama geliyor? Futbolda Respect nedir?

Günümüzde özellikle UEFA’nın Avrupa genelinde kullandığı bir kelime olan ‘’Respect’’ kelimesinin anlamı başta futbol severler olmak üzere milyonlarca insanın gündeminin en üst basamaklarında yer almaya devam ediyor. Dünya genelinde kullanılan bir kelime olan Respect kelimesinin anlamını öğrenmek isteyenler internet üzerinden araştırmalarını sürdürüyor. Peki Respect nedir, ne anlama geliyor? Futbolda Respect nedir?

Respect nedir, ne anlama geliyor?

Kökeni İngilizce’den gelen Respect kelimesi, Türkçe dilinde ‘’Saygı’’ anlamını taşımaktadır. Dilimizde saygı ya da saygı göstermek anlamında kullanılan Respect kelimesinin kullanım alanı oldukça geniştir. İşte Respect gelişmesinin kullanıldığı bir cümle:

Respect nedir

You have to respect your father.

Bu cümlenni Türkçe anlamı ‘’Babana saygı göstermek zorundasın’’dır.

Respect kelimesinin dışında ‘’Respectful’’ kelimesi de dünya genelinde oldukça sık kullanılmaktadır. Türkçe dilinde ‘’Saygılı’’ anlamına gelen Respectful kelimesinin hatırlı, riayet etme, hürmet etme gibi anlamları da vardır.

Big Respect kelimesi özellikle sosyal medya platformlarında sıkça kullanılmaktadır. Bu kelimenin anlamı iki kişinin karşılıklı olarak gösterdiği saygı anlamını taşımaktadır.

Respected kelimesi internet arama motorlarında en çok araştırılan kelimelerden birisidir. Kelimenin Türkçe anlamı ‘’Saygın’’dır. Örnek olarak şu şekilde bir cümlede kullanılabilir:

Murat is the most respected person I have met in my life. (Murat hayatımda tanıdığım en saygın kişidir.)

Respect dilinin negatif anlamda kullanılmış hali olan No Respect kelimesinin Türkçe anlamı ‘’Saygı Duyulmayan Kişi’’ anlamına gelmektedir.

Rap müziğinde Respect kelime anlamı

Bir müzik türü olan rapte Respect kelimesi genellikle karşılıklı olarak müzik atışmasına girişen rap şarkıcılarının karşılarındaki kişi için kullanılmaktadır. Yani rap müziğinde Respect kelimesinin anlamı karşı tarafa saygı göstermedir.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal