Nau nau nedir, ne demek? Naü, nau muhabbeti nerden geliyor?

Sosyal medyada zaman zaman paylaşılan Nau nau kelimelerinin anlamı son günlerde sıklıkla araştırılmaya devam ediyor. Peki Nau nau nedir, ne demek? Naü, nau muhabbeti nerden geliyor? Soruların yanıtları haberimizde...

23.06.2022-15:36 - (Son Güncelleme: 23.06.2022-15:36) Nau nau nedir, ne demek? Naü, nau muhabbeti nerden geliyor?

Sosyal medyada zaman zaman ilginç ifadeler ve kelimeler kullanıcılar tarafından paylaşılmaktadır. Özellikle TikTok platformunda paylaşılan komik içeriklerin ilginçlik konusunda herhangi bir sınırı bulunmamaktadır. Bir çok TikTok kullancısının sosyal medyada komiklik amacıyla paylaştığı bazı videoların içerisinde ‘’Nau nau’’ kelimeleri oldukça dikkat çekmektedir. Sosyal medyada zaman zaman paylaşılan Nau nau kelimelerinin anlamı son günlerde sıklıkla araştırılmaya devam ediyor. Peki Nau nau nedir, ne demek? Naü, nau muhabbeti nerden geliyor?

Nau nau nedir

Nau nau nedir, ne demek?

Hausa diline ait bir kelime olan ‘’Nau’’ kelimesinin Türkçe anlamı ‘’Yok’’ demektir. Sosyal medyada kullanılan ‘’Nau nau’’ kelimesi ise ‘’Yok yok’’ anlamında kullanılmaktadır. Hausa dili bir Mikronezya dilidir ve dilde yaklaşık 6 bin kelime bulunmaktadır. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal