Resmi Gazete'de Yayınlandı! Pek Çok Terör Örgütü Üyesinin Mal Varlığı Donduruldu

Resmi Gazete'de yayınlanmış olan habere göre bir çok terör örgütünün mal varlığı donduruldu. Peki hangi örgütler bu karara dahil? FETÖ için verilen önemli karar ne? Konuya ilişkin bütün cevapları haberimizde derledik.

24.12.2021-10:28 - (Son Güncelleme: 24.12.2021-11:59)

Resmi Gazete' de yayınlanmış olan en son karar ile birlikte; 454 FETÖ üyesinin, 108 PKK'lının, 119 dini istismar etmiş olan terör örgütleri üyesinin, 89 sol terör örgütü üyelerinin Türkiye'deki tüm mal varlığının dondurulması kararı verildi. Aralarında FETÖ ve PKK üyelerinin de bulunmuş olduğu 771 adet terör örgütü üyesinin Türkiye'de bulunan tüm mal varlığına el konulmasına ilişkin verilmiş olan  karar, Resmi Gazete'de yayınlandı. Verilen son karar ile birlikte; 454 adet  FETÖ üyesinin, 108 adet PKK’lının, 1 tüzel kişinin ve  119 dini istismar eden terör örgütleri üyesinin aynı zamanda 89 adet sol terör örgütüne mensup olan şahsın Türkiye’de bulunan tüm mal varlığı donduruldu.

LİSTEDE ADİL ÖKSÜZ, ZEKERİYA ÖZ GİBİ FETÖ ÜYELERİ YER ALIYOR

Türkiye'de bulunan tüm mal varlığı dondurulmuş olan isimler arasında bulunan Adil Öksüz, Adem Yavuz Arslan, Bylock’un kağıt üzerindeki sahibi olan  Atalay Candelen, Cevheri Güven, eski savcı Fikret Seçen, Osman Şimşek ve Said Sefa, Sevgi Akarçeşme, Tarık Toros, Tuncay Opçin, Zekeriya Öz gibi firari olan  FETÖ üyeleri yer alıyor. Selahattin Demirtaş’ın kardeşi olan PKK’lı terörist Nurettin Demirtaş da Türkiye'de bulunan malvarlığı dondurulan isimler arasında yer alıyor. Listede DEAŞ, El Kaide, El Nusra, Hizbullah, DHKP-C, MLKP üyeleri de bulunuyor.

adil öksüz

KARAR RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI

Yayınlanmış olan karar ile birlikte '6415 sayılı Kanunun 7 nci maddesinin 3 üncü fıkrası uyarınca, aynu Kanun'un 3 üncü ve 4 üncü maddesi kapsamına giren fiilleri gerçekleştirdikleri hususunda makul sebeplerin varlığına istinaden ekli listelerde adı geçen kişi, kuruluş veya organizasyonların Türkiye'de bulunan mal varlıklarının dondurulması kararlaştırılmıştır' şeklinde ifadeler yer buldu.



fetö kararı

fetö

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal