PKK'lı Dernek Adeta İstihdam Ofisi Gibi Çalışıp İBB'ye Personel Yerleştirmiş

Terör örgütü PKK propagandası yaptıkları gerekçesiyle Din Adamları Yardımlaşma Derneği üyelerine yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. Derneğin, İBB’ye eleman yerleştirdiği iddianamede yer aldı.

24.12.2021-10:27 - (Son Güncelleme: 24.12.2021-11:35)

Hamza Çiftçi’nin haberine göre, PKK propagandası yapan Din Adamları Yardımlaşma Derneği üyesi olan 23 kişi hakkında açılan soruşturma tamamlandı. Dernek, kendi verdiği referansıyla verdiği örgüt sempatizanlarını İBB’de işe alındığı tespit edildi. 

İBB’de işe alınan elemanların, aldıkları ücretin bir kısmını derneğe verirken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden alıkları market kartlarını da PKK’lıların ailelerine yardım olarak verdiği belirtildi. 

HALKIN DİNİ DUYGULARINI SÖMÜRDÜLER

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Din Adamları Yardımlaşma Derneği üyeleri hakkında terör örgütü PKK uzantısı olduğu gerekçesiyle başlatılan soruşturma tamamlandı. İddianamede, terör propagandası yapan Din Adamları Yardımlaşma Derneği’nin asıl amacının Kürt vatandaşlarının dini duygularını sömürerek, terör örgütüne karşı sıcaklık duymalarını sağlamak olduğu ifade edildi.  

Bunun için sözde din adamı görünümlü örgüt üyelerince vaazlar verildi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti aleyhinde propaganda yapıldı. Toplantılara zaman zaman Kandil'den gelen örgüt yöneticileri de katıldı.

İBB'DE İŞE BAŞLADILAR İDDİASI

PKK uzantısı olduğu ifade edilen derneğin, devletin kuruluşlarının içine sızma çalışmalarının da olduğu hazırlanan iddianamede yer aldı. Sözde din adamlarının, Din Adamları Yardımlaşma Derneği referansıyla İBB’de gassal olarak işe girmesi sağlandı. 

Hazırlanan iddianameye göre, dernek referansıyla giren elemanların maaşlarının bir kısmını derneğe aktarıldığını ve böylelikle teröre dolaylı olarak destek verildiği yer verildi. Haklarında soruşturma açılan 23 şüpheli, İstanbul Belediye Başkanı’nın yardım amaçlı dağıttığı alışveriş kartlarını PKK’lı ailelere vermekle de suçlanıyor. 


Soruşturmada Din Adamları Yardımlaşma Derneği üyelerinde biri olan şüphelinin ifadesinde, ‘Benim İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne gassal olarak alınmamda DİAYDER dernek yöneticileri referans olmuşlardır. Benimle birlikte o dönemde 6 kişi daha DİAYDER derneği öncülüğünde işe alındı. Birlikte işe girdiklerim maaşlarından bir kısmını DİAYDER’e vereceklerini söylüyorlardı’ dedi. 

335 SAYFALIK İDDİANAME

Din Adamları Yardımlaşma Derneği’ne yönelik hazırlanan iddianame toplamda 335 sayfa tuttu. İBB’de işe alınan 23 sanık hakkında talep edilen ceza belli oldu. Tüm tespit ve delillerin yer aldığı iddianame İstanbul 14. ağır ceza mahkemesine gönderildi. Yargılama süreci ise önümüzdeki günlerde başlayacağı öğrenildi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal