Resmi Gazete'de yayımlandı! Konutta kira artışlarına yüzde 25 sınır!

Konutta kira fahiş artışlarını önüne geçilebilmesi için yüzde 25 ile sınırlayan yasa Resmi Gazete'de bugün yayımlandı.

11.06.2022-10:26 - (Son Güncelleme: 11.06.2022-10:26) Resmi Gazete'de yayımlandı! Konutta kira artışlarına yüzde 25 sınır!

Konutta kira fahiş artışlarını önüne geçilebilmesi için  yüzde 25 ile sınırlayan yasa Resmi Gazete'de bugün yayımlandı. Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girdi. Söz konusu yasa, bugünden itibaren 1 Temmuz 2023'e tarihide dahil olmak üzere geçerli olacak. Yasa ile kira bedeline ilişkin anlaşmalar, bir önceki kira yılına ait kira bedelinin yüzde 25'ini geçmeyecek ve geçtiği takdirde sözleşme geçerli sayılmayacak.

Sorunun önüne geçilmesi planlanıyor

Bir önceki kira yılının tüketici fiyat endeksindeki 12 aylık ortalamalara göre değişim oranı yüzde 25’in altında kalması durumunda değişim oranı geçerli sayılacak. Bu kural, bir yıldan fazla kira sözleşmelerinde de uygulanabilecek. Bu oranları geçecek şekilde yapılan sözleşmeler, fazla miktar yönünden geçersiz sayılacak. Yüksek enflasyon rakamları nedeniyle kira artışları uzun süredir gündem konusuydu. Düzenleme ile bu sorunun önüne geçilmesi planlanıyor.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal