İstanbul'da zincirleme kaza! Ortalık savaş alanına döndü, çok sayıda yaralı var!

Toplam 3 otobüsün çarpıştığı zincirleme kazada yaralıları olduğu bildirildi. Meydana gelen kazanın yaşandığı esnada tur otobüsleriyle yolculuk eden yolcuların kaza esnasında mezarlık ziyaretinde olması daha büyük bir facianın yaşanmasını önüne geçti.

11.06.2022-09:58 - (Son Güncelleme: 11.06.2022-10:17)

Üsküdar'da Nuhkuyusu Caddesi üzerinde zincirleme kaza meydana geldi. Üsküdar'da meydana gelen kaza  saat 07.15 sıralarında yaşandı. Otobüs şoförü Fazıl Bulduklu, yolcular Karacaahmet mezarlığında kabir ziyareti yaptığı sırada otobüsü yol kenarına park halinde bıraktı. Şoför daha sonra park ettiği yol kenarından ayrılıp yola girmek istedi. O sırada iddiaya göre Hayrullah Karaaslan yönetiminde olan ve yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda sürücü aracın hakimiyetini kaybetti.14M sefer sayılı 34 JD 2996 plakalı İETT otobüsü önünde bulunan otobüse çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan tur otobüsü önünde duran 07 AVG 042 plakalı  başka bir tur otobüsüne çarptıktan sonra kaldırıma çıkıtı. Kaldırımda bulunan reklam panosunu ve ağacı devirdi.

 3 otobüs çarpıştı

Toplam 3 otobüsün çarpıştığı zincirleme kazada yaralıları olduğu bildirildi. Meydana gelen kazanın yaşandığı esnada tur otobüsleriyle yolculuk eden yolcuların kaza esnasında mezarlık ziyaretinde olması daha büyük bir facianın yaşanmasını önüne geçti. Çarpışan otobüslerde ise maddi hasar meydana gelirken  caddenin bir yönü kaza nedeniyle bir süreliğine trafiğe kapatıldı. Otobüslerin çekici ile yoldan alınmasının ardından yol trafiğe açıldı. Antalya'dan Ve Konya'dan İstanbul'a gezi için gelen vatandaşlar ise başka tur otobüslerinin kendilerinin alması için bekledi.

3 otobüs çarpıştı

"Ortalık savaş alanı gibi"

Uğur Yağız, yaşanan kaza ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yağız, "Biz kabir ziyaretine gittik. Belediye otobüsü herhalde freni patlamış. Arkadan otobüse vuruyor. Otobüs de kaldırımdaki otobüse vuruyor. Otobüste yolcu yok herhalde. Biz Antalya Manavgat'tan günübirlik geldik" ifadelerini kullandı.

Kazaya karışan tur otobüsünün yedek şoförü Ahmet Ceritli, konuyla ilişkin açıklamada bulundu. Ceritli, "Arka tarafta bu otobüs çıkarken İETT vurmuş. Arabalar park halinde. Vurunca otobüsleri biraz daha ileri atıyor. Ben otobüste yatıyordum kalktım baltım ki her yer sarsıntı. Ortalık savaş alanı gibi" ifadelerine yer verdi.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal