Resmi Gazete Yayımladı: Kamu Kurumlarına Binlerce Personel Alınacak

Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre göç idaresinden su işlerine kadar birçok kurumda personel alımı gerçekleştirilecek. Peki, başvuru şartları neler, başvuru tarihleri ne zaman?

30.12.2021-10:56 - (Son Güncelleme: 31.12.2021-09:14) Resmi Gazete Yayımladı: Kamu Kurumlarına Binlerce Personel Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında çeşitli mesleki pozisyonlarda binlerce personel alımı gerçekleştirileceği duyuruldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Savunma Sanayii Başkanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı, Devlet Su İşleri Müdürlüğü, Danıştay Başkanlığı gibi kurumlarda çalıştırılmak üzere yüzlerce personel görevlendirilecek. İşte detaylar…

DEFTERDARLIK UZMAN YARDIMCISI

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın taşra teşkilatında defterdarlık uzman yardımcılığı pozisyonunda sözlü sınav ile 250 atama gerçekleştirilecek. Başvurular, 31 Ocak ile 11 Şubat arasında alınacak. Başvurular, internet üzerinden e – devlet aracılığıyla yapılacak.

SAVUNMA SANAYİİ BAŞKANLIĞI’NDA UZMAN YARDIMCILIĞI

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, yine sözlü sınav baz alınarak birçok mühendislik pozisyonundan ve uluslararası ilişkiler, hukuk gibi bölümlerden savunma sanayii uzman yardımcısı görevine personel alımı yapacak. Toplamda 10 personelin alınacağı ilanın başvuruları 8 – 22 Mart 2022 tarihleri arasında yapılacak. Başvurular, Savunma Sanayii Başkanlığı’nın internet sitesinden alınacak.

GÖÇ İDARESİ UZMAN YARDIMCILIĞI

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, yazılı ve sözlü sınavın ardından taşra teşkilatlarında görevlendirmek üzere 35 uzman yardımcısı alımı yapacak. Sınav başvuruları 31 Aralık ile 9 Ocak tarihleri arasında alınacak. Başvurular e -  devlet üzerinde yer alan işe alım kariyer kapısı ile yapılacak.


DEVLET SU İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ’NE MÜHENDİS ALIMI

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü uygulamalı sınavın ardından inşaat mühendisi (11), elektrik mühendisi veya elektrik-elektronik mühendisi (3), makine mühendisi (13), meteoroloji mühendisi (7), harita mühendisi veya jeodezi ve fotogrametri mühendisi veya geomatik mühendisi (21), jeofizik mühendisi (4), ziraat mühendisi (4), jeoloji mühendisi veya hidrojeoloji mühendisi (4), bilgisayar mühendisi veya bilgisayar ve yazılım mühendisi (1), maden mühendisi (1) ve orman mühendisi (1) olmak üzere toplam 70 mühendis işe alınacak.

Başvurular, 17 – 28 Ocak 2022 tarihleri arasında online olarak DSİ’nin personel alımı internet sitesinden yapılacak. Sınav başvuru formuyla başvurulacak pozisyonların ardından sınav bilgileri 7 Şubat 2022 tarihinde DSİ’nin resmi internet sitesinden ilan edilecek.

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ’NE HİZMET PERSONELİ

Sağlık Bilimleri Üniversitesinin İstanbul Hamidiye Külliyesi ve Ankara Gülhane Külliyesi'ndeki birimlerinde çalışmak üzere sözleşmeli 33 koruma - güvenlik görevlisi ve 25 temizlik personeli alınacak. Başvurular SBU’nun resmi internet sitesinden yapılacak.

DANIŞTAY BAŞKANLIĞI’NA HİZMET PERSONELİ

Danıştay Başkanlığı sözlü sınavın ardından 5 hizmetliyi kadrosuna dahil edecek. Başvurular 10 – 20 Ocak tarihleri arasında işe alım kariyer kapısı üzerinden gerçekleştirilecek.

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI'NA UZMAN YARDIMCISI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı denizcilik uzman yardımcılığı kadrosuna sözlü sınav ardından 2 personel alımı gerçekleştirecek. Adaylar başvurularını e-Devlet aracılığıyla işe alım kariyer kapısı üzerinden gerçekleştirecek. Detaylar bakanlığın resmi internet sitesinde yer alacak.

TSE BİLİŞİM PERSONELİ

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Kurumu çeşitli mesleki pozisyonlarda sözlü sınavın ardından sözleşmeli 7 bilişim personelini işe alacak.

Adaylar başvurularını 6-20 Ocak tarihleri arasında işe alım kariyer kapısı üzerinden gerçekleştirecek.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI

Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı ile Kuvvet Komutanlıklarına çeşitli mesleki pozisyonlarda 173 personel alınacak.

Milli Savunma Bakanlığı Harita Genel Müdürlüğüne mülakat sınavının ardından aşçı (2), çocuk eğitimcisi (2), garson (1), grafiker (2), hizmetli (1), istatistikçi (1), mal sorumlusu (6), memur (6), bilgisayar mühendisi (10), çevre mühendisi (1), endüstri mühendisi (1), jeoloji mühendisi (2), şoför (1), bilgisayar teknikeri (3), bilgisayar programlama teknikeri (1), mekatronik teknikeri (2), matbaa teknikeri (3), acil tıp teknisyeni (2), marangoz teknisyeni (1), klima teknisyeni (1), kaynak teknisyeni (1), oto teknisyeni (2), elektrik güç kaynağı teknisyeni (1), oto boyama teknisyeni (1), elektrik teknisyeni (1), terzi (1), uzman (11), berber (1), hesap sorumlusu (2), koruma ve güvenlik görevlisi (1) ile veri hazırlama ve kontrol işletmeni (5) olmak üzere 76 atama yapılacak.

MSB'ye ise avukat (6) ile veri hazırlama ve kontrol işletmeni (2) olmak üzere 8 personel alımı yapacak. Genelkurmay Başkanlığı da boyacı/badanacı (2), sıvacı/fayansçı (2) kalorifer teknisyeni (1), elektrik güç kaynağı teknisyeni (1), kaynak teknisyeni (1) ve marangoz teknisyeni (1) olmak üzere 9 personel istihdam edecek.

Başvuruları 30-31 Ocak tarihleri arasında MSB resmi internet sitesinden gerçekleşecek.

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI / ADALET BAKANLIĞI

Adalet Bakanlığı'na 600'e yakın, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ise 1600'e yakın personel alımı yapılacak. Bu personel alımlarının da başvuru tarihleri ve şartları belli oldu. Çeşitli sınav ve mülakatlar sonucunda alınacak personellerin detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz:

- Adalet Bakanlığı Personel Alımı Ne Zaman, Başvuru Şartları Nedir?

- Gençlik ve Spor Bakanlığı GSB Personel Alımı Başvuruları Ne Zaman?

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal