Recep Sert kimdir, tutuklandı mı? Yüz nakli yapılan Recep Sert hakkında bilgiler

Balıkesir Edremit'te narkotik polisi tarafından gerçekleştirilen operasyon sırasında gözaltına alınanlar arasında 2013 yılında ilk yüz ve çene nakli ameliyatı yapılan Recep Sert'in de olduğu öğrenildi. Peki, Recep Sert kimdir, tutuklandı mı? İşte, yüz nakli yapılan Recep Sert hakkında bilgiler..

16.03.2022-23:59 - (Son Güncelleme: 16.03.2022-00:00) Recep Sert kimdir, tutuklandı mı? Yüz nakli yapılan Recep Sert hakkında bilgiler

Balıkesir İl Emniyeti'ne bağlı narkotik polisi ekipleri Bursa üzerinden Edremit ilçesine yüklü miktarda uyuşturucu madde geleceği ihbarını değerlendirerek bir operasyon düzenledi. Düzenlene operasyonda ise yaklaşık bir kilo 237 gram metamfetamin maddesi bulundu. Narkotik polisi operasyon sırasında olayla ilişkileri olduğu belirlenen 10 kişi gözaltına alırken, gözaltına alınanlar arasında Türkiye'de ilk yüz nakli ameliyatı gerçekleştirilen Recep Sert'inde olduğu öğrenildi.

Recep Sert kimdir, tutuklandı mı?

Recep Sert kimdir, tutuklandı mı?

2013 yılında Türkiye'de gerçekleştirilen bir ameliyatla yüz ve çene nakli operasyonuna giren Recep Sert'in uyuşturucudan gözaltına alındığı yönünde yapılan haberler sonrası Recep Sert'in kim olduğu da fazlasıyla merak edilmeye başlandı.

Küçük yaşlardayken ateşli bir silahın patlamasında sonra yüzünden ağır bir şekilde yaralanan Recep Sert, 18 Temmuz 2013'de Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki plastik ekonstrüktif bölümünde Türkiye'nin ilk yüz ve çene operasyonuna dahil edildi. Prof. Dr. Ömer Özkan ile ekibinin beyin ölümü gerçekleşen 43 yaşındaki Polonyalı Andrzej Kucza'dan aldıkları yüz ve çeneyi Recep Sert'e naklettiler. Uzunca bir süre hastanede gözetim altında tutulan Sert daha sonra taburcu edilerek yeni hayatına yeni yüzüyle devam etmeye başladı.

Recep Sert kimdir, tutuklandı mı?

Recep Sert, hastanede olduğu dönemlerde Esma Akyurt isimli bir kadınla tanışmış ve hastaneden çıktıktan sonra 2014 yılında Akkurt ile evlenmişti. İnegöl'de bir kafe açan Recep Sert, ödeyemediği bin 500 lira tutarında bir borç yüzünden ceza evine girmiş ve AHBAP deneğinin yardımları sayesinde de borcunu ödeyerek hapishaneden çıkmıştı.

Bugün gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan recep Sert'in de aralarında bulunduğu 10 kişinin uyuşturucu madde ticareti yapma suçlamasında adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal