Ramazan'da Baş Ağrısının Nedeni Açlık Değil Susuzluk!

Ramazan'da sağlıklı beslenmek tercih değil zorunluluk diyen uzmanlar, iftar sofralarında bol su içilmesi gerektiğini vurguluyor. Peki bu bir ay boyunca neler yiyip içilmeli, su miktarında artış olmalı mı gelin birlikte öğrenelim.

06.05.2019-10:53 - (Son Güncelleme: 06.05.2019-10:38)

Ramazan ayında sağlıklı beslenme en mühim konulardan biri. İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, Ramazan ayının insan sağlığı için çok önemli olduğunu, sıcak ve uzun günlerde oruç tutarken bol su içilmesi gerektiğini söylüyor.

 SUSUZLUK BAŞ AĞRISI YAPAR

Suyun önemine dikkat çeken Karatay, “Şimdiden vücudumuzu sulandırmamız, yani bol su içmemiz lazım çünkü iftara doğru baş ağrısının sebebi açlık değil, susuzluktur. Sağlıklı yiyeceksiniz. Sağlıklı yerseniz, zaten vücut fazlasını istemiyor. Vücudun ihtiyacını doğal yiyeceklerle gidermek mecburiyetindeyiz” diyor.

EN AZ İKİ BUÇUK LİTRE

Memorial Diyarbakır Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uzman Diyetisyen Özlem Tay da şunları söyledi, “Ramazan ayında vücudun sıvı ihtiyacı daha da artmaktadır. Uzun süreli açlık sonrası gerekli olan sıvıyı yerine koyabilmek için iftar ile birlikte belirli aralıklarla gerekli olan su içimi büyük önem kazanmaktadır. Ramazan ayı boyunca günde en az 2,5 lt su tüketmeleri önerilmektedir. Soğuk su midede kasılmalara yol açarak sindirimi zorlaştırır ve hazımsızlığa neden olabilir. Bu nedenle ramazan ayı boyunca içilen suyun oda sıcaklığında olması önerilir.”

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal