İslam alemi olarak Ramazan ayına girmiş bulunuyoruz. Ay boyunca yapılacak gıda alışverişlerinde tuttuğumuz oruçların ruhuna uygun hareket edilmesi hususunda uzmanlardan uyarılar geliyor. Ramazan’da israfı önlemek yapılması gerekenleri uzmanlardan dinleyelim.
SOFRALARDA İSRAFTAN KAÇININ
Alınan önlemlere rağmen yılda milyonlarca ekmek ve tonlarca sebze-meyvenin çöpe gittiğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ramazan’da ve bilhassa iftar sofralarında mümkün olduğunca israftan kaçınılması çağrısı yaptı.
İSRAF OLMAZSA FİYAT DÜŞER
Palandöken, "Mübarek Ramazan ayında artan alışverişlerin israfa neden olmaması için sofralarımızı kurarken doyabileceğimiz kadar yemek pişirmeye, ihtiyacımız kadar ekmek ve pide almaya dikkat etmeliyiz. Gıda ürünlerinde arz-talep dengesizliğinin yaşandığı ve fiyatların arttığı bu dönemde hem vatandaşlık görevi olarak hem de dini bir görev olarak israftan kaçınmalıyız. Fırsatçıların fiyat artışı yaptığı bu dönemde israftan kaçınırsak, talep azalacağı için fiyatlar da düşer" dedi.
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.