Ramazan'da İsraf Bereketi Yok Eder!

Ramazan demek bereket demek... Evlerimizdeki bereketi devam ettirmek israfı önlemekten geçiyor. Ramazan ayında israfı engellemek için neler yapmak gerekir, alışverişte nelere dikkat edilmeli gelin birlikte öğrenelim.

06.05.2019-10:36 - (Son Güncelleme: 06.05.2019-09:47)

İslam alemi olarak Ramazan ayına girmiş bulunuyoruz. Ay boyunca yapılacak gıda alışverişlerinde tuttuğumuz oruçların ruhuna uygun hareket edilmesi hususunda uzmanlardan uyarılar geliyor. Ramazan’da israfı önlemek yapılması gerekenleri uzmanlardan dinleyelim.

SOFRALARDA İSRAFTAN KAÇININ

Alınan önlemlere rağmen yılda milyonlarca ekmek ve tonlarca sebze-meyvenin çöpe gittiğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ramazan’da ve bilhassa iftar sofralarında mümkün olduğunca israftan kaçınılması çağrısı yaptı.

İSRAF OLMAZSA FİYAT DÜŞER

Palandöken, "Mübarek Ramazan ayında artan alışverişlerin israfa  neden olmaması için sofralarımızı kurarken doyabileceğimiz kadar yemek pişirmeye, ihtiyacımız kadar ekmek ve pide almaya dikkat etmeliyiz. Gıda ürünlerinde arz-talep dengesizliğinin yaşandığı ve fiyatların arttığı bu dönemde hem vatandaşlık görevi olarak hem de dini bir görev olarak israftan kaçınmalıyız. Fırsatçıların fiyat artışı yaptığı bu dönemde israftan kaçınırsak, talep azalacağı için fiyatlar da düşer" dedi.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal