Putin’in sözleri Rus basınında manşet oldu: ‘En güvenilir doğal gaz ortağı Türkiye’

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye hakkında ‘En güvenilir doğal gaz ortağı’ sözlerini kullanması Rus basınında gündem oldu. İşte detaylar…

19.02.2024-11:24 - (Son Güncelleme: 19.02.2024-11:24)

Yakın zamanda Türkiye’ye ziyarette bulunması beklenen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye’yi en güvenilir doğal gaz ortağı olarak ilan etmesi ülke basınının manşetlerini süsledi. 

Rusya Ukrayna savaşı sonrası sallanan enerji sektöründeki değişime dikkat çeken Putin, doğal gaz ihraacatı konusunda Avrupa’ya getirdikleri sınırlamalardan ve doğalgazın TürkAkım boru hattı üzerinden yapılacak olan sevkiyatının dengeleri değiştirmesine değindi.

‘En güvenilir doğal gaz ortağı Türkiye’

YeniŞafak’ın haberine göre; Putin, TürkAkım üzerinden enerji alışverişi yapmanın güvenilirliğini vurgulayarak Türkiye ile olan enerji işbirliğinin önemini belirtti. 

TASS haber ajansı, Putin'in bu açıklamalarını Rossiya-1 televizyon kanalındaki bir röportajda yaptığını duyurdu. Russia Today televizyonu ise Putin'in Türkiye'yi enerjide en güvenilir ortak olarak nitelendirdiği haberini geniş bir şekilde aktardı. 

Putin

Komsomolskaya Pravda gazetesi ise Putin'in Rus gazının TürkAkım boru hattı üzerinden Türkiye'ye ulaştığını vurgulayarak, enerji güvenliği analisti Igor Yuşkov'un değerlendirmelerine yer verdi. Yuşkov, Rus gazının TürkAkım ve Ukrayna rotaları üzerinden sevk edilmesini Avrupa Birliği ülkeleri için kritik bir konu olarak ele aldı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal