İYİ Parti'den büyük hareket: İstanbul ilçe belediye başkan adayları tanıtıldı!

İYİ Parti, "İstanbul Proje ve Aday Tanıtım Toplantısı" ismiyle düzenlenen etkinlikte İstanbul ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı. Partinin stratejik projelerini ve adaylarını kamuoyuyla paylaşmayı amaçlayan toplantı, partililer ve medya mensupları tarafından büyük ilgiyle takip edildi.

19.02.2024-11:04 - (Son Güncelleme: 19.02.2024-11:04) İYİ Parti'den büyük hareket: İstanbul ilçe belediye başkan adayları tanıtıldı!

AA’dan alınan bilgilere göre, toplantıda, İYİ Parti'nin İstanbul'daki ilçe belediye başkan adayları birer birer sahneye çıkarak partililere ve katılımcılara kendilerini tanıttılar. Adaylar, kısa birer konuşma yaparak seçim sürecindeki hedef ve projelerini açıkladılar. Parti lideri Meral Akşener de etkinlikte bir konuşma yaparak İYİ Parti'nin İstanbul'daki vizyonunu ve yerel yönetim anlayışını vurguladı. İstanbul'un çeşitli ilçelerinden gelen adaylar, partililere ve İstanbul halkına hitaben, yerel yönetimlerde yapacakları projelerle ilgili bilgi verdi. Toplantı, partinin İstanbul'da güçlü ve etkili bir şekilde yerel yönetimlere talip olduğunu gösterme amacını taşıdı.


"İstanbul Proje ve Aday Tanıtım Toplantısı" gerçekleşti

Haliç Kongre Merkezi'nde partisinin "İstanbul Proje ve Aday Tanıtım Toplantısı"nda konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, şu konuşmayı yaptı:

"Bu şehri artık aklı sadece İstanbul'da olanların, kalbi sadece İstanbul'la atanların yönetmesi gerekiyor. Bu şehri artık ilgisi ve odağı sadece İstanbul'un sorunlarında olanların yönetmesi gerekiyor. Bu şehri artık amacı sadece İstanbullunun derdine derman olmak olanların yönetmesi gerekiyor. Türk siyasetinde milletin derdi ve geleceğinin konuşulmuyor, varsa yoksa makam sahiplerinin kaybetme telaşları konuşuluyor. Adına 'ittifak sistemi' denilen bu milletsiz siyaset döneminde kazanan kim olursa olsun kaybedenin her zaman millet olduğunu belirten Akşener, "İşte biz İYİ Parti olarak farklı gözüken ama birbirinin aynadaki sureti olan bu iki kutuplu sözde siyaset anlayışını reddettiğimiz için kutlu bir yola çıktık. Millete tepeden bakan, seçmeni çantada keklik gören, millet iradesini de kendisine mahkum bilen bu buyurgan siyasete son vermek için şanlı ama zorlu bir yola çıktık. Kayıkçı kavgalarına ayna tutarak, kuyruk siyasetini reddederek teslimiyetçiliğe meydan okuyarak, yepyeni bir yola çıktık." 

Gelinen noktada iktidarın da ana muhalefetin de yegane amacının koltuklarını korumaktan ve iktidar alanlarını sürdürmekten ibaret olduğunu belirten Akşener, şunları söyledi:

"Ülkemiz için güvenliği özgürlüğe, kalkınmayı adalete, vatan sevgisini de demokrasiye tercih etmeye mecbur değilsiniz. Sesinizi duymayanlara, halinizi görmeyenlere, derdinizi umursamayanlara, sorumluluktan kaçanlara mecbur değilsiniz. Buyruklarıyla hükmettiğini sananlara, kendi çıkarlarını umut diye satanlara, milletin istikbali için değil, kendi ikballeri için çalışanlara mecbur değilsiniz. Verdiği sözü tutmayanlara, bol keseden vaatler uyduranlara, sıkışınca tehditlere, hakaretlere, iftiralara, sarılanlara, kötüyle daha kötü arasında tercihe zorlayanlara mecbur değilsiniz. Çünkü artık en iyisini sunanlar var. Çünkü artık hür ve müstakil İYİ Parti var."

Meral Akşener: "İstanbul, dertlerin düğümlendiği bir şehir haline geldi"

Meral Akşener, İstanbul'u kadim bir şehir olarak nitelendirerek, bu şehri kutsal bir emanet olarak gördüklerini belirtti. Akşener, İstanbul'un dertlerin düğümlendiği bir şehir haline geldiğini ifade ederek, deprem tehlikesi, sığınmacı sorunu, yoksulluk ve rantın şehri nasıl etkilediğine dair önemli açıklamalarda bulundu.


Akşener'in yaptığı açıklamada, İstanbul'un tarihi ve kültürel önemine vurgu yapılırken, aynı zamanda bu şehrin karşılaştığı zorluklara da dikkat çekilerek şu açıklamada bulundu: 

"Elbette bir şeyleri değiştirmeye çalışanlar da oldu. Elbette sorunlara çözüm arayanlar da oldu. Elbette İstanbul'a hizmet etmeye çalışanlar da oldu. O yüzden hakkı hakka teslim etmemiz lazım. Şimdiye kadar İstanbul için taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun. İstanbullunun faydalandığı her hizmet için emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Ancak görüyoruz ki her ne kadar çaba sarf edilse de hala çözülemeyen birçok sorun var, hala aşılamayan birçok engel var, hala yetersiz kalan birçok hizmet var. Neden biliyor musunuz? Çünkü siyasetin geldiği noktada İstanbul'a hep paranın şehri olarak bakıldı. İstanbul'a hep şahsi hırs ve intikam aracı olarak bakıldı. İstanbul'a hep kariyer basamağı olarak bakıldı."

İYİ Parti lideri, İstanbul'un hem tarihî dokusunu koruma hem de modern ihtiyaçlara cevap verebilme noktasında stratejik bir planlamaya ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak, "Bu şehri artık yalnızca çaba sarf edenlerin değil, İstanbul yoluna baş koyanların yönetmesi gerekiyor. Bu şehri artık aklı sadece İstanbul'da olanların, kalbi sadece İstanbul'la atanların yönetmesi gerekiyor. Bu şehri artık ilgisi ve odağı sadece İstanbul'un sorunlarında olanların yönetmesi gerekiyor. Bu şehri artık amacı sadece İstanbullunun derdine derman olmak olanların yönetmesi gerekiyor. Mesela eli genel merkezlerinde, gözü başka mevkilerde, boş zamanlarında da İstanbul'da olanlar bu şehri yönetemez. Mesela, aklı şahsi siyasi hesaplarında, sureti İstanbullularda olanlar bu şehri yönetemez. Mesela sırtında ihmallerin, hataların, veballerin yükünü taşıyanlardan, elinde parti içi çıkarların, koltuk kavgalarının taht oyunlarının bayrağını tutanlar da bu şehri yönetemez. Mesela gölgesine sığındıklarının emriyle hareket edenler de kendi gölgesinden cesaret alıp kibirle hareket edenlerle bu şehri yönetemez. Aziz İstanbullular, hal böyleyken gelin artık bu vasatlık son bulsun." dedi.

34 ilçe belediye başkan adayı tanıtıldı

Parti lideri Meral Akşener, İstanbul'a ihanet edenlere ve şehri ihmal edenlere milletin mecbur olmadığını belirtti. Akşener, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) adayı Buğra Kavuncu'ya destek çağrısında bulunarak, İstanbul'un geleceği için halkın desteğini istedi.

Buğra Kavuncu’nun vaatlerini anlatmasının ardından İstanbul’da 34 ilçe belediye başkan adayları açıklandı. İYİ Parti 34 ilçe belediye başkan adayları şöyle sıralandı. Öte yandan İYİ Parti İstanbul'da 5 ilçede belediye başkan aday isimleri açıklamadı. Açıklanmayan 5 ilçe, Avcılar, Çekmeköy, Esenyurt, Küçükçekmece ve Sarıyer olarak sıralandı.

- Adalar Belediye Başkan Adayı Ayşe Gülnur Şakir,

- Arnavutköy Belediye Başkan Adayı İsmail Yaşar,

- Ataşehir Belediye Başkan Adayı Ali Çoşkun,

- Bağcılar Belediye Başkan Adayı Eyüp Ali Özdemir,

- Bahçelievler Belediye Başkan Adayı Tugay Çapun,

- Bakırköy Belediye Başkan Adayı Ataner Orkunoğlu,

- Başakşehir Belediye Başkan Adayı Tevfik Atakan Şakar,

- Bayrampaşa Belediye Başkan Adayı Vahit Çelik,

- Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Nurettin Sağırkaya,

- Beykoz Belediye Başkan Adayı Tuba Alaylı Özgüç,

- Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Erol Karapınar,

- Beyoğlu Belediye Başkan Adayı İsmail Hakkı Çavuşoğlu,

- Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Nejat Durmuş,

- Çatalca Belediye Başkan Adayı İsmail İp,

- Esenler Belediye Başkan Adayı Şeh Ömer Kara,

- Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Emel Bilenoğlu,

- Fatih Belediye Başkan Adayı Barbaros Hayrettin Mahiroğlu,

- Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Adayı Erhan Özkan,

- Güngören Belediye Başkan Adayı Pelin Sellitepe Turan,

- Kadıköy Belediye Başkan Adayı Kübra Dursun,

- Kağıthane Belediye Başkan Adayı Mustafa Kürşat Ceylan,

- Kartal Belediye Başkan Adayı Altınok Öz,

- Maltepe Belediye Başkan Adayı Ramazan Uğural,

- Pendik Belediye Başkan Adayı Süleyman Turan,

- Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Cemal Doğan,

- Silivri Belediye Başkan Adayı Bihter Akbaş Sezer,

- Sultanbeyli Belediye Başkan Adayı Fatih Karataş,

- Sultangazi Belediye Başkan Adayı Hüseyin Öndeş

- Şile Belediye Başkan Adayı Demet Alkan Tekdemir,

- Şişli Belediye Başkan Adayı Ahmet Ünal,

- Tuzla Belediye Başkan Adayı Orhun Ertürkmen,

- Ümraniye Belediye Başkan Adayı Serkan Yalçın,

- Üsküdar Belediye Başkan Adayı Ertaç Ergüven,

- Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı Kürşat Özer

Avcılar, Çekmeköy, Esenyurt, Küçükçekmece ve Sarıyer'de ise henüz aday gösterilmediği belirtildi.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal