YSK Başkanı ve heyeti: Türkiye sandık başına gitmeden önce deprem bölgelerini ziyaret ediyor!

Türkiye tarihinde en fazla can kayıpların yaşandığı afet olaylarından biri olarak kabul edilen 6 Şubat depremi, sonrası depremzedelerin 31 Mart’taki yerel seçim için hazırlıklar devam ediyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener ve kurul üyeleri, sandık başına gitmeden Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde, afet bölgesinde incelemede bulunacak.

19.02.2024-11:03 - (Son Güncelleme: 19.02.2024-18:17)

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 11 ili etkileyen depremler sonrası, 14 Mayıs 2023'te yapılan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde, afet bölgesindeki seçmenler için yeni önlemler alan YSK, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçim için hazırlıklarına hız verdi.

Bölgedeki tüm eksiklikler tek tek inceleniyor!

YKS Başkanı deprem bölgesini ziyaret ediyor

Deprem bölgesinde seçimin sağlıklı ve sorunsuz sağlanması için alınan önlemleri ve saha çalışmalarını yerinde inceleyen YSK heyeti, 31 Mart 2024'teki yerel seçim hazırlıklarıyla ilgili çalışmalarını da büyük ölçüde tamamlandığını duyurdu. YSK Başkanı Yener deprem bölgesine giderek, son durumu yerinde inceleyecek, oy kullanılacak okulların durumu, konteyner ve teknik donanım konusunda gelinen son aşamanın tek tek tespitini yapacak. Yener, bugün Malatya'da incelemelerde bulunacak, YSK üyeleri de diğer illeri ziyaret edeceği öğrenildi.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal