İBB’nın Kuruçeşme faciasının detayları ortaya çıktı: Kepçe işçileri kurtarmaya çalıştı

İstanbul Kuruçeşme’de İBB aracının sebep olduğu facianın görüntüleri güvenlik kameralarında ortaya çıktı. İşte detaylar…

19.02.2024-10:55 - (Son Güncelleme: 19.02.2024-17:35)

İstanbul’un Beşiktaş ilçesindeki Kuruçeşme sahilinde, İBB’nin işlettiği ve eskiden İSPARK bünyesinde faaliyet gösteren alanda, "Kıyı Yapısı Güçlendirme İnşaatı" yapımı için fore kazığa kaynak yapımı gerçekleştirilirken yaşanan toprak kayması sonucunda 1 işçinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda işçinin yaralanmasına sebep olan olayla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Kuruçeşme faciasının detayları ortaya çıktı

İHA’da yer alan habere göre; Beşiktaş Kuruçeşme Sahili'nde geçtiğimiz Salı günü saat 10.30 sıralarında meydana gelen olayda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ait olan ve eskiden İSPARK olarak kullanılan alanda "Kıyı Yapısı Güçlendirme İnşaatı" çalışmaları devam ederken, işçilerin fore kazıklarda kaynak çalışması sırasında yaşanan trajik olay büyük bir üzüntüye sebep oldu. Onlarca tonluk kepçenin yüksekliği artarak toprağın üstüne çıkması sonucu sahildeki iskele çöktü ve iki işçi denize düştü.

İstanbul Kuruçeşme

Toprak göçmesi sonrası boğazda boğuldu

Olayın ardından panik yaşayan işçilerden Mehmet Şükrü, iş arkadaşları tarafından denizden kurtarılarak ambulansla hastaneye kaldırılırken, 39 yaşındaki evli ve 1 çocuk babası işçi Kenan İpek ise boğularak hayatını kaybetmişti. Olayın hemen ardından yapılan ihbar üzerine olay yerine karadan ve denizden polis ekipleri, sahil güvenlik ekipleri ve AFAD ekibi sevk edilmişti. Hızla olay yerine ulaşan ekipler, Kenan İpek'in cansız bedenini denizden kurtararak sahile çıkarmıştı. Olay yeri inceleme ekiplerinin detaylı incelemelerinin ardından Kenan İpek'in cenazesi, cumhuriyet savcısının talimatıyla morga kaldırılmıştı. Bu üzücü olayın detayları ise güvenlik kameraları tarafından kaydedilmişti.

Kepçe kazaya sebep oldu

Beşiktaş Kuruçeşme Sahili'nde geçtiğimiz Salı günü meydana gelen olayda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ait bir alanda yapılan inşaat sırasında yaşanan kaza sonucunda iki işçi denize düşmüş, olayda bir işçi hayatını kaybetmişti. Olayın ardından güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, işçilerin çalıştığı sırada toprak göçmesi sonucu denize düştükleri, onları kurtarmaya çalışan kepçenin ağzının suya daldırıldığı anlar yer alıyor. Kenan İpek isimli işçinin hayatını kaybettiği kaza, güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerle bir kez daha gözler önüne serildi. Cenazesi memleketi Konya'da toprağa verilen İpek'in ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal