Primolut Hapı Nedir? Ne İşe Yarar?

Adet geciktirici olarak kullanılan Primolut hapının kullanımı ve hamilelik üzerindeki etkisi hakkında bilgileri derledik.

15.09.2019-11:27 - (Son Güncelleme: 15.09.2019-11:23)

Primolut hapı ne işe yarar? Hamilelikte kullanılabilir mi? Adet geciktirici doğum kontrol hapı olarak kullanılabilir mi? Gelin soruları birlikte cevaplayalım.

PRİMOLUT HAPI NEDİR? NE İŞE YARAR?

Kadınların genelde adet geciktirici ilaç şeklinde tükettikleri Primolut, içerisinde noretisteronu yer alan kadınlık hormonu ilacıdır. Yumurtalıktaki yumurtaların atılımını engellemede etkili olan bu ilaç ovulasyonu sonlandırmaktadır. Sperm hücrasinin rahme girmesini engelleyerek döllenen yumurtanın rahimde kalmasını zor hale getirir. Bu sebeple gebelikte primolut kullanımı önerilmemektedir. Hamilelik aşamasında primolut kullanan kadınların bu ilacı kullanırken oldukça dikkatli olması gerekir. Çünkü ilaçla birlikte belli bir kalınlıkta olan rahim duvarı da kalınlaşmaya başlayacaktır. Gebelik aşamasında asla alınmaması gereken bu ilaç, anne karnındaki bebeklerde bazı doğumsal anomalilere sebep olmaktadır.Primolut ilacının yan etkilerinde oluşabilecek haller ise nefes alıp vermede göğüste ağrı, bacakların şişmesi, kaşıntı, sarılık ve tansiyon yükselmesi gibi etkilerdir. Primolut benzeri adet geciktiricilerin asla doğum kontrol hapının olmadığını herkes bilmelidir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal