Pompalı Tüfekle Sevgilisini ve Kardeşini Yaralayan Sanıktan Akılalmaz İfade! ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Bir İnsanım’

Ankara’da sevgilisi ve kardeşi ile tartışan şahıs, ikisini de pompalı tüfekle yaraladı. Hakim karşısında çıkan sanık ifadesinde, ‘Kadına yönelik şiddete karşı bir insanım’ diyerek kendini savundu.

02.12.2021-12:24 - (Son Güncelleme: 02.12.2021-12:37) Pompalı Tüfekle Sevgilisini ve Kardeşini Yaralayan Sanıktan Akılalmaz İfade! ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Bir İnsanım’

2016 yılında Ankara’da meydana gelen olayda, sanığın sevgilisi Yeliz Ö. ve kardeşi Murat Ö., ile tartışma yaşadı. Tartışmanın büyümesiyle hem kardeşini hem de sevgilisini pompalı tüfekle yaralayan Ömer Faruk A.’nın bozulan karar sonrasında tekrar yargılanmasına devam edildiği açıklandı. 

Sanık Ömer Faruk A.’nın sevgilisi mağdur Yeliz Ö., pompalı tüfekle yaralanması sonucunda 22 ameliyat geçirdi ve buna rağmen bir gözünü kaybetti. Yaşanan olayda ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 15 yıl hapis cezası alan sanık Ömer Faruk A.,  tekrarı görülen davada bir kez daha hakim karşısına çıktı. 

Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada sanık Ömer Faruk A., Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. Tutuklu bulunduğu cezaevinden katılarak ifade veren sanık Ömer Faruk A., ‘Böyle bir olay yaşansın istemezdim ama maalesef yaşandı’ dedi.

ŞİDDETE KARŞI BİR İNSANIM

Yaşanan olayda kendisine kumpas kurulduğunu iddia eden Ömer Faruk A., ‘Böyle bir olay yaşansın istemezdim ama maalesef yaşandı. Ben buradan sizin huzurunuzda kendisinden ve ailesinden tekrar tekrar özür diliyorum. Bu duruma ben ve ailem de çok üzüldü. Kendim de kadına yönelik şiddete karşı bir insanım’

YARGITAY VERİLEN CEZAYI ÇOK BULDU

Pompalı tüfekle sevgilisini ve erkek kardeşini vurarak yarayan olayda Yargıtay, sanık Ömer Faruk A.’ya üst sınırdan verilen cezayı çok bularak, sanığa verilen cezanın makul oranda verilmesi ve haksız tahrik indiriminin de asgari düzeyde yapılması gerektiğini belirtti. Bununla birlikte Yargıtay, diğer sanıklar Berkcan A. ve Yunus Emre T.’nin beraat kararını uygun buldu. 

DURUŞMA ERTELENDİ

Sanığın sevgisi Yeliz Ö.’nün avukatları, Yargıtay’ın verilen cezayı çok bulmasıyla ilgili kararı doğru bulmadıklarını ve bu durumu kabul etmediklerini dile getirdi. Mahkeme, katılan vekillerin reddi hakim talebini reddederek duruşmayı 15 Aralık tarihine ertelediğini açıkladı. Bununla birlikte sanık Ömer Faruk A.’nın tutukluluk halinin devam edilmesine karar verildi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal