Başkan Erdoğan'dan Kritik Çıkış, Dışa Bağımlılık Azalacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan MKE Deniz Topu Kara Atışları Programı'na video mesaj yolu ile açıklamalarda bulundu.

02.12.2021-12:20 - (Son Güncelleme: 02.12.2021-14:32) Başkan Erdoğan'dan Kritik Çıkış, Dışa Bağımlılık Azalacak!

Son dakika gelen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan MKE Deniz Topu Kara Atışları Programı'na video mesaj yolu ile katıldı.

Gelen son dakika haberine göre Başkan Recep Tayyip Erdoğan, MKE Deniz Topu Kara Atışları Programı'na video mesaj gönderdi. Gönderdiği video mesajda yerli savunma sanayi konusuna değinen Başkan Erdoğan konu ile ilgili sözlerine şu şekilde başladı; " Türk Silahlı Kuvvetlerimizin değerli mensupları, değerli misafirler sizleri en kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum. Türk Savunma Sanayii açısından yine tarihi önemdeki bir günde sizlerle beraber olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Milli Deniz Topu Kara Atış testlerinin başarılı geçmesini temenni ediyorum. Deniz Topu donanmaların vazgeçilmez unsuru olarak ön plana çıkan silah sistemleridir. Savaş gemilerinin vurucu gücü olan bu silah sistemleri muharebe anında çok kritik roller üstlenir."

AMBARGO VE ENGELLEMELERE MAĞRUZ KALINIYORDU

Yaptığı açıklamalara yerli ve milli deniz topu üretiminde yaşanılan zorluklardan bahseden Başkan Recep Tayyip Erdoğan konu hakkındaki açıklamalarını şu sözler ile sürdürdü; " Türkiye olarak savunma sanayiimizi yerlileştirme çabalarımıza yaklaşık bir yıl önce deniz topunu da ekledik. Diğer alanlarda olduğu gibi deniz topunda da ülkemizin dışa bağımlılığını ortadan kaldırmayı hedefledik. Özellikle son dönemde yurt dışından gelen ürünlerde gerek maliyetlerde gerekse temin sürelerinde ciddi sıkıntılar yaşanmaya başlamıştı. Ayrıca görünür görünmez birçok ambargoya ve engelleme girişimine maruz kalıyorduk. Bu proje kamu özel sektör iş birliğinin en güzel örneklerinden biridir. Yeniden yapılandırdığımız Makine Kimya Endüstrisi ve Tersaneler Genel Müdürlüğü ile İğrek Makine Anzatsan Mühendislik, Ermaksan Teknoloji firmalarımızın ortak gayretleriyle Türkiye bir defa daha başarılamayanı başardı."

MİLLİ DENİZ TOPU 1 YIL GİBİ KISA BİR SÜREDE ÜRETİLDİ

Milli deniz topu ile ilgili açıklamalarına devam eden Başkan Erdoğan, üretim süresinin rekor zamanda tamamlandığının altını çizerek konu hakkında şu ifadelere yer verdi; "Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın da aktif destek verdiği süreç sonunda hamdolsun 12 ay gibi rekor bir sürede milli deniz topumuzu ürettik. İnşallah kara atış testi yapılacak olan deniz topu donanmamızı en önemli silah sistemlerinden birini oluşturuyor. Türkiye geliştirdiği milli deniz topu ile artık bu silah sistemini üreten sayılı ülkeler arasına girmiştir. Milli teniz topu 16 kilometre etkili menzile sahiptir. Donanmamız 5 farklı atış modu ile dakikada 80 atış yapabilen bu silah sayesinde daha da güçlenmiştir. Milli deniz topu halihazırda kullanılan sistemlerden farklı olarak yerli ve milli imkanlarla geliştirilen dijital atış kontrol sistemi ile donatılmıştır. Bu silah sisteminin envantere girmesiyle birlikte Türk Deniz Kuvvetleri çok daha güçlü ve etkin bir hareket kabiliyetine kavuşacaktır. Ayrıca yurt dışından tedarikte karşılaşılan yüksek maliyet ve gizli ambargolar da artık tarihe karışacaktır. Bu önemli projenin hayata geçirilmesine destek veren tüm kurumlarımızı firmalarımızı, mühendisinden tasarımcısına herkesi tebrik ediyorum. Milli deniz topumuzun ülkemize milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize hayırlı olmasını diliyorum."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal