Pfizer ve BioNTech Aşısı Ne Zaman Gelecek?

DMO Genel Müdürü Mücahit Özdemir, Pfizer/BioNTech aşısı için geçen yılın sonunda bir anlaşma sağlandığını belirterek, ‘Anlaşma sonunda 4.5 milyon doz teslimatı mart sonuna kadar yapılacak’ ifadelerini kullandı.

18.02.2021-09:38 - (Son Güncelleme: 18.02.2021-09:38) Pfizer ve BioNTech Aşısı Ne Zaman Gelecek?

TBMM KİT Komisyonu'nda Devlet Malzeme Ofisi'nin (DMO) hesapları görüşüldü. DMO Genel Müdürü Mücahit Özdemir, kurumun faaliyetlerini anlatıp milletvekillerinin sorularını yanıtladı. 

BioNTech-Pfizer aşısı için geçen yılın sonunda bir anlaşma sağlandığını, ancak anlaşmada düzeltmeler yapıldığı için bugüne kadar gelindiğini belirtildi.  

Özdemir ‘Anlaşma sonunda 4.5 milyon doz teslimatı mart sonuna kadar yapılacak. Henüz bir kargo teslimatı yapılmadı, fiyat da 12 dolar olarak ortaya çıktı. BioNTech aşısında teslim planında herhangi bir gecikme yok' dedi. 

ÖZDEMİR: ÇİN AŞISINI EN UCUZU BİZ ALDIK 

Sinovac aşısının aracılar vasıtasıyla alındığı iddialarına da değinen Özdemir, ‘Dünyada en ucuz aşıyı şu an Türkiye aldı’ dedi. Mücahit Özdemir, şimdiye kadar 25 milyon tanı kiti satın alındığını, 12.60 lira tanı kiti, 7.70 TL de taşınma sıvısı Vinod'e verildiğini, bunun da uygun bir fiyat olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Kararı'yla da yerli otomobil TOGG'un gerçekleştireceği yatırıma 30 bin otomobillik alım garantisi verildiğini hatırlatan Özdemir, ‘Garanti çerçevesinde Genel Müdürlüğümüz tarafından 31 Aralık 2035 tarihine kadar 30 bin adet elektrikli otomobil alınacaktır’ ifadelerini kullandı.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal