Perseverance Ne Demek?

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA tarafından 2020 yılı Temmuz ayında gönderilen Perseverance adlı uzay aracının 7 ay süren uzay yolculuğu tamamlandı. Şimdi ise Mars'ta hayat var mı? sorusuna yanıt aranacak. Uzay aracının ismi olan Perseverance ne demek? Perseverance nedir?

19.02.2021-08:58 - (Son Güncelleme: 19.02.2021-08:58) Perseverance Ne Demek?

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA tarafından 2020 yılında Temmuz ayında gönderilen uzay aracı Kızıl Gezegen'e indi. Perseverance isimli uzay aracı, 7 ay süren yolculuğunu tamamladı ve tarihi inişi gerçekleştirdi. Mars'ta hayat var mı? sorusunun yanıtını arayacak olan Perseverance'ın Türkçe karşılığı merak ediliyor. Perseverance ne demek? Perseverance anlamı nedir?

PERSEVERANCE NEDİR?

30 Temmuz 2020'de Amerika'dan uzaya fırlatılan Perseverance uzay aracı TSİ 23.55’de Kızıl Gezegen olarak adlandırılan Mars’a tekerini koydu. 

NASA uzmanları tarafından '7 dakikalık dehşet' olarak isimlendirilen sürecin sonunda Perseverance, 20 bin kilometreyi aşkın hızla girdiği atmosferden yüzeye ulaştığı an itibarıyla hızı yürüme hızına düşerek inişini başarıyla gerçekleştirdi.

PERSEVERANCE ANLAMI NEDİR?

Türkçe anlamı Azim/Sebat olan uzay aracının ismi nereden geliyor? Virginia'da yaşayan 13 yaşındaki Alexander Mather isimli bir öğrenciden... Mather, araca bir isim vermek için yapılan kompozisyon yarışmasını kazandı. 

Kompozisyonda Mather, 'Mars yolunda birçok engelle karşılaşacağız. Fakat sebat edebiliriz. Millet olarak değil insanlar olarak vazgeçmeyeceğiz' yazmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal