NASA Astronotlarından Uzay Yürüyüşü!

İki NASA astronotu, Uluslararası Uzay İstasyonu‘nun Avrupa laboratuvarını geliştirmek için uzay yürüyüşü yaptı.

29.01.2021-13:14 - (Son Güncelleme: 29.01.2021-13:14) NASA Astronotlarından Uzay Yürüyüşü!

Yürüyüşe çıkan astronotlar yanlarında Avrupalı araştırmacıları ve uyduların yer istasyonları ile daha hızlı iletişim kurmasını sağlayacak buzdolabı boyutunda yeni bir anten taşıdılar.

Ek olarak Danimarkalı astronot Andres Morgensen‘de Houston’daki Mission Control‘den uzay yürüyüşçülerine rehberlik etti. Uzay yürüyüşçülerinin ayrıca, neredeyse bir yıldır aktive edilmeyi bekleyen, Avrupa laboratuvarının dışında bilim araştırmaları için bir deney platformuna güç ve veri kabloları bağlamaları gerekiyordu.

Hatılayacağınız üzere SpaceX, Bartolomeo adlı platformunu geçen bahar uzay istasyonuna teslim etti. İstasyonun robot kolu ile kurulan platform, bağlanıp etkinleştirilmesi için Çarşamba günü gerçekleşen uzay yürüyüşünü beklemek zorunda kaldı.

Ayrıca Bartolomeo’yu kuran ve işleten Airbus’ın özel araştırma projeleri için platformda alan sattığını belirtmekte fayda var. Aynı zamanda bu platform Avrupa’nın istasyon dışındaki ilk ticari girişimdir.

Son olarak Hopkins ve Glover‘ın istasyonun güneş enerjisi şebekesinin pil yükseltmelerini tamamlamak için Pazartesi günü ikinci bir uzay yürüşü gerçekleştirecek. Bu görevin, SpaceX’in Kasım ayında başlatılan ikinci astronot uçuşunun bir parçası olduğu ifade ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal